Eskipazar Ozanköy Köyü

Eskipazar Ozanköy Köyü

Ozanköy Köyü haberleri, Eskipazar Ozanköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ozanköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Ozanköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eskipazar Ozanköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ozanköy köyü son dakika gelişmeleri, Ozanköy köyüne özgü yemekler, Eskipazar Ozanköy köyünün tarihi, Ozanköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ozanköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ozanköy, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ozanköy Köyü Resimleri ve Ozanköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eskipazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Eskipazar Karabük Arası Kaç Km? Eskipazar Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Eskipazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Eskipazar Ozanköy Köyünde doğan biri var mı? Eskipazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ozanköy, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köy.Köyde tarihi Rum yazıtları vardır.
Ozan köyünde Maden Suyu vardır, İl Özel İdaresi burayı özel bir işletmeye vermiş ve Eskipazar ilçe merkezine kaynak su isale hattıyla taşınmaktadır.
Ozan Köyü; tarım ve hayvancılıkla geçim sağlamaktadır. Buğday, arpa, yulaf, fiy, yonca ekimi yapılmaktadır. Köyün yemek kültürü yöre mutfağı ile aynıdır. Başlıca meşhur közde yapılan ebe kömeci, kıvrışık ekmeği, torba yoğurtlu mantı, şebit ekmeği, kül çöreği, tatlılardan muska tatlısı, kiren reçeli, pestili, peyniri, keşi ve turşusu meşhurdur.
Köyde önceden yayla kültürü vardı, artık o kültür tamamen bitmiştir ve köy yayla konumuna bürünmüştür. Bahçe işiyle uğraşan köylü; mısır, ıspanak, marul, domates, lahana, biber, kabak ekmektedir.
Köyde meşhur kızılcık(kiren) ağaçları çoktur. Böğürtlen ve kuşburnu,(beşbıyık) döngel, aluç, mürdüme eriği, ceviz ağaçları bulunur.
Zengin bir (çam) orman yapısı vardır. Köyün MTA tarafından tespit edilimiş 1940'lı yıllardan beri kullanılan şimdilerde ise İl Özel idaresi tarafından özel işletmeye açılmış Acısu mevkiinde Doğal Maden Suyu bulunmaktadır.
Ramazan-ı Şerif ayında köy odasında iftar programları yıllardan beri devam etmektedir.
Bayramlarda, namazdan sonra erkekler büyükten küçüğe doğru cami önünde veya içerisinde bayramlaşılır. Öğlen vakti köy odasında topluca yemek yenir.
Ozan Köyü; Aşağı Bölük ve Yukarı Bölük olarak ikiye ayrılmıştır. Ozan Köyü Cami köyün tam ortasında bulunmakta ve bitişiğinde İmam Lojmanı vardır.
Karabük iline 42, Eskipazar ilçesine 7 km uzaklıktadır.iç anadolu ile karadenizin kesiştiği bir iklimdir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yıllardır kapalıdır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.