Eskipazar Tamışlar Köyü

Eskipazar Tamışlar Köyü

Tamışlar Köyü haberleri, Eskipazar Tamışlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tamışlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Tamışlar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eskipazar Tamışlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tamışlar köyü son dakika gelişmeleri, Tamışlar köyüne özgü yemekler, Eskipazar Tamışlar köyünün tarihi, Tamışlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tamışlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tamışlar, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tamışlar Köyü Resimleri ve Tamışlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eskipazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Eskipazar Karabük Arası Kaç Km? Eskipazar Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Eskipazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Eskipazar Tamışlar Köyünde doğan biri var mı? Eskipazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tamışlar, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köy.Yemişler, Kızılcapınar ve Emiroğlu Dere isimli 3 mahallesi vardır.
Köyün adı bir Türkmen beyi olan Tamuş Bey'den gelmektedir."Tamış" öz Türkçe bir isim olup "demiş" sözcüğünün farklı bir söylenişidir,"sözü değerli kişi"anlamına gelir.hasan bey ve ömer bey konakları türkleşmenin ilk kanıtıdır
Karabük iline 49 Km., Eskipazar ilçesine 14 Km. uzaklıktadır.Arazisi genelde engebelidir. Ancak yemişler önü tamışlar-yahyalar ve tamışlar-göne arası tarım arazi bakımından uygun olup eskipazarın bayındır ovasından sonra en düz yeri olarak gösterilebilir. İklimi ise karadeniz ikliminden daha çok iç anadolu tipi iklimi görülmektedir yani karasaldır, eskipazar geçiş iklimine sahiptir.Kışlar sert soğuk ve kar yağışlı geçer. 3 ay kadar kar örtüsü yerde kalır, bazen bir metreye yakın kar birikebilmektedir
Ulaşım Boncuklar-Sallar yoluyla Karabük asfaltına bağlanmaktadır. Tüm yaz devamlı vasıta bulunur. Köye devamlı taksi ve minibüs işler. Kendi vasıtası vardır. İlçeye uzaklığı 14 km’dir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ancak eskipazar geçiş iklimine sahip olduğundan dolayı ormanlarla kaplı olan köyler karadeniz iklimi görülürken sırt diye tabir edilen ve aslanlar köyünden başlayan bölgede iç anadolu yani karasal iklim daha ağır basmaktadır.orman bakımından pek xengin sayılmaz. yazlar kurak ve sıcak geçerken kışlar ise sert ve kar yağışlı geçmektedir
Köyün ekonomisi Tarla tarımı buğday ekimi, hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Son yapılan çalışmalarla köyün bazı mahallelerine içme suyu gelmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.