Eşlerin Arasını Düzeltecek Dualar

Eşlerin Arasını Düzeltecek Dualar

Karı koca arasında yaşanan tartışmalar ve evde yaşanan huzursuzluklar neticesinde kullanıcılar Eşler arasını düzelten dualar hangileridir, Evlilikte eşler arası huzur ve muhabbet duaları, Evde huzur olması için ne okunur? gibi soruları araştırıyorlar...

Hz. Halid bin Velid (ra) bir gün Efendimiz (SAV)'e gelerek; "Ya Rasulallah, içimde korku ve sıkıntı var, insanlardan uzaklaşmak istiyorum." dedi. Peygamber Efendimiz (sav) O'na. "Yatacağın zaman bu duayı okursan, o hallerden kurtulursun." buyurdu.

Bismillahirrahmanirrahim. Euzü bi kelimatillahi't-tammati min gadabihi ve şerri ibadihi ve min hemezati'ş-şeytani ve en yahdurun.

Manası: Allah'ın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah'ın tam kelimelerine sığınırım.

Allah (c.c)'un izni ile anlaşamayan eşlerin şu duayı okumaları soğukluk giderilmesine yardımcı olabilir...

1- Eşlerin Arasını Düzeltecek Dua

Bismillâhirrahmânirrahîm

Elhamdülillahillezî yümsiküssemavatis seb’a en takaa alel ardi illâ biiznih.
Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbul arşil azîm.
Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.

Bu dua eşler arasındaki soğukluğu ve huzursuzluğu gidermektedir. Her Cuma gecesi, yani perşembeyi cumaya bağlayan gece, yatsı namazından sonra 7 defa okunması ve buna 1 ay boyunca devam edilmesi gerekmektedir. Toplamda 28 kez okunacaktır. Bu dua ritüeline devam eden kişilerin aralarındaki muhabbet bağının arttığı İslam alimleri tarafından bildirilmiştir.

2- Duhan Suresi 25. Ayet

Kur'an-ı Kerim'deki Duhan Suresi'nin 25. ayeti "Kem terakü min cennatin ve u'yün" kavga eden eşlere 21 yada 71 defa okumak sakinleştirmeye yarayabilir.

3- Evde Kavga Olmaması İçin Barışma Duası

“Bismillahirrahmanirrahim” “Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’n-nuri ve cennibe’l fevahişe ma zahare minha ve ma betane.”

Manası: “Allah’ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıktan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.”

- Kuran-ı Kerim'de geçen bu ayetlerin abdestli bir şekilde 3 veya 7 kere okunması tavsiye edilir.

41 kere 'Bismillahirrahmanirrahim. Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni.' zikri çekilerek eşler arası muhabbet sağlanabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.