Eşme Yaylaköy Köyü

Eşme Yaylaköy Köyü

Yaylaköy Köyü haberleri, Eşme Yaylaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Yaylaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Eşme  Yaylaköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylaköy Köyü son dakika gelişmeleri, Yaylaköy Köyü ne özgü yemekler, Eşme Yaylaköy Köyü nün tarihi, Yaylaköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylaköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylaköy Köyü, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylaköy Köyü Resimleri ve Yaylaköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eşme Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Eşme Uşak Arası Kaç Km? Eşme Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Eşme Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Eşme  Yaylaköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Eşme Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yaylaköy, Uşak ilinin Eşme ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı "Çakaldamı" olup, 1970 yılında köylünün talebi üzerine günümüzde kullanılan adını almıştır. Köyün, Atçalı Kel Mehmet Efe isyanı sonrasında, Aydın yöresinden zorunlu olarak göçe tabi tutulan yörüklerin yerleşmesiyle kurulduğu belirtilmektedir.
Uşak iline 73 km, Eşme ilçesine 4 km uzaklıktadır. Eşme ilçesinin batısında, Kemer Dağı’nın güney eteklerinde kurulu bulunmaktadır.
Yaylaköy İklimi, karasaldır. Yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlı ve serin geçmektedir. En fazla yağışlar, sonbahar aylarında yağmur şeklinde olur.
KKöyün geçim kaynağı hayvancılık ve tarım' a dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, tütün ve fiğ üretilmektedir. Bazı köy mensupları Eşme ilçe merkezinde çalışarak geçimini sağlamaktadır. Ayrıca emekli maaşları da köy şartlarında halkın geçimine katkı sağlamaktadır. Son zamanlarda sütlerin değerlendirilmesi, bilhassa çiğ inek sütü satışı ailelere küçük çapta para girdisi kazandırmaktadır.Besi hayvancılığına doğru çok yavaş ve küçük bir hareketlenme vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.