Evde Çiğ Köfte Yapımı

Evde Çiğ Köfte Yapımı

Evde çiğ köfte yapımı tarifimi paylaştım bu videomda. Çiğ köfteyi dışarıdan almayı tercih etmeyip evde yoğuranlar bu lezzete doyamadılar. Sizde tarifimi izleyerek evde kendiniz çiğ köfte yapabilirsiniz.

Evde çiğ köfte yapımı tarifimi paylaştım bu videomda. Çiğ köfteyi dışarıdan almayı tercih etmeyip evde yoğuranlar bu lezzete doyamadılar. Sizde tarifimi izleyerek evde kendiniz çiğ köfte yapabilirsiniz.

Üstelik çiğ köfte yapmak öyle tahmin ettiğiniz gibi zor bir iş değil. Toplamda bir saatiniz varsa evde çiğ köfte yapabilirsiniz. Misafirlerinize  kendi ellerinizle emeğinizle yaptığınız acılı çiğ köftenizle sofra kurun bakın neler olacak.

Tadına bakanın müptelası olduğu lezzetli mi lezzetli çiğ köftem. İddia ediyorum bunu evde yapanlar bir daha dışarıdan çiğ köfte istemeyeceksiniz. Nefis etsiz çiğ köfteniz fazla geldiyse buz dolabı poşetinde dolapda bir hafta saklayabilir, daha sonra gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin , tadacaklarada afiyet olsun...

Evde çiğ köfte yapımı

MALZEMELER

YOĞURMAK İÇİN SOS
MALZEMELERİ

  • 1 kg çiğ köftelik bulgur
  • 400 gr domates salçası
  • 100 gr isot
  • 1 yemek kaşığı karışık baharat
  • 3 limonun suyu
  • 5 sb su

YOĞURMAYA BAŞLARKEN BULGURA KATMAK İÇİN;

  • 1 baş sarmısak
  • 2 adet kuru soğan

NOT: 5 su bardağı suyu da yoğururken malzemeyi karıştırdıktan sonra yavaş yavaş ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.

YAPILIŞI

Ev yapımı çiğ köfte tarifimiz için öncelikle sos malzemelerimizi karıştırıyoruz. Ardından bulgurumuzu yoğurma kabına alıyoruz, üzerine soyup dövdüğümüz bir baş sarmısağımızı ve doğradığımız bir soğanımızı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sos malzememizi döküp yoğurmaya başlıyoruz.

Yoğurma işlemimiz yaklaşık yarım saat sürücek. Yoğururken ara ara su ekliyoruz bulgurumuz çektikçe suyu eklemeye devam ediyoruz.

Yoğurma işlemimiz bitince çiğ köftemizin üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra dinlenmiş olan çiğ köftemize yıkayıp doğradığımız 1 demet maydanozumuzu katıp karıştırıyoruz.

Artık çiğ köftemiz servis edilmek için hazır. Çiğ köftemize şekil verip servis tabağımıza alıyoruz ve mevsim yeşillikleriyle ikram ediyoruz. Herkese afiyet olsun...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.