Evden Çıkarken ve Eve Girerken Okunacak Dua

Evden Çıkarken ve Eve Girerken Okunacak Dua

Evden çıkmadan önce ve eve girerken hangi dualar okunmalı? Peygamber Efendimiz ' in eve girerken ve evden çıkarken tavsiye ettiği dular hangileridir?

Dua ibatetin özüdür. İçten ve samimi bir şekilde yapılan duların hayatımızda ne denli büyük bir yeri olduğu muhakkak.

“Rabbin şöyle buyurdu: Bana duâ edin, kabul edeyim!”

İşte bu meali okuyan birisi, “Birçok defa duâ ediyoruz, kabul olmuyor. Halbuki, âyet geneldir. Neden duâlarımız kabul olmuyor?” diye hem itiraz eder, hem vesvese ve şüpheye düşer.

“Cevap vermek ayrıdır, kabul etmek ayrıdır. Her duâ için cevap vermek var; fakat kulun istediği dua aynıyla gerçekleşmeyebilir. Bu Cenabı Allah' ın hikmetine bağlıdır.  Meselâ: Hasta birisi doktora gitse, hastalığını belirtip doktora bana şu ilacı ver dese. Doktor ya aynen istediği ilacı verir, yahut onun onun hastalığına daha iyi gelecek başka bir ilaç verebilir, veya hastanın istediği ilaç hastaya yarar yerine zarar verecekse hiç vermeyebilir.

EVDEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA

Evinden çıkarken Ayet-el Kurs! okumalı. Evden çıkarken “Ayet-el Kursi”yi okuyan, eve dönünceye kadar belalardan emin olur. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
“Evinden çıkarken Ayet-el Kursi okuyana, yetmiş melek, evine dönünceye kadar dua ve istiğfar eder”

Ümmü Seleme’nin (r.a.) bildirdiğine göre, Peygamber Efendimiz (SAV), evinden her çıktığında muhakkak yüzünü semâya çevirir ve şöyle duâ ederdi:

evden-cikarken-okunacak-dua.jpg

Bi’smillâhi tevekkeltü ‘ala’llâh. Allâhüm-me innâ ne‘ûzü bike min en nezille ev nedılle ev nüzleme ev nechele ev yüchele ‘aleynâ.

TÜRKÇE ANLAMI

“Bismillâh! Allâh’a tevekkül ettim. Allâh’ım! Dalâlete düşmekten ve başkaları tarafından dalâlete sürüklenmekten, kaymaktan ve kaydırılmaktan, haksızlık yapmaktan ve haksızlığa uğramaktan, câhilce davranmaktan ve câhillerin davranışlarına muhâtap olmaktan Sana sığınırım.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 102-103/5094; Tirmizî, Deavât, 35)

Evden çıkarken okunacak bir diğer kısa duâ da şudur:

evden-cikarken-okunacak-dualar.jpg

“Bismillâh tevekkeltü alallâh. Lâ havle velâ kuvvete kuvvete illâ billâh.”

TÜRKÇE ANLAMI

“Allah’ın ismiyle (Allah’ın ismini söyleyerek) evimden çıkıyorum. Bütün işlerimde Allah’a dayandım. (O’na dayanıyor, O’na güveniyorum) Güç ve kuvvet ancak ve ancak Allah’ın yardımıyla olur.”

“Eve girerken İhlası okuyan, yoksulluk görmez!”
Bir kere İhlas Suresini ve bir defa da, “Ayete-1 Kursi”yi okuyanın evine
şeytan giremez.

EVE GİRERKEN OKUNACAK DUA

eve-girerken-okunacak-dua.jpg

“Allahümme inni es’elüke hayra’l-mevleci ve hayra’l-mahrec. Bismillâhi velecnâ ve bismillâhi harecnâ ve alellâhi -Rabbine- tevekkelnâ.”

TÜRKÇE ANLAMI

“Allah’ım! (Evime) her giriş ve çıkışımda senden hayır ve iyilik dilerim. (Hayırlı bir şekilde girmeyi ve hayırlı bir şekilde çıkmayı istiyorum) Allah’ım senin mübarek adını anarak (Bismillâh diyerek evimizden) çıktık. Rabbimiz Allah’a dayandık. Ey Rabbimiz sana tevekkül ettik (Sana dayanıp, sana güvendik).”

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.