Eyleme Katılan Ebe Ve Aile Hekimi Hakkındaki Kesinti Cezalarını Mahkeme Onaylamadı

Eyleme Katılan Ebe Ve Aile Hekimi Hakkındaki Kesinti Cezalarını Mahkeme Onaylamadı

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, 2022 yılında şubat, haziran ve temmuz aylarında iş bırakma eylemlerine katıldıkları için haklarında puan ve ücret kesintisi cezası verilen üyelerin hak kaybına yönelik açtığı...

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, 2022 yılında şubat, haziran ve temmuz aylarında iş bırakma eylemlerine katıldıkları için haklarında puan ve ücret kesintisi cezası verilen üyelerin hak kaybına yönelik açtığı davaları kazandı.

 SES Genel Merkezi’nin resmi twitter hesabından duyurduğu davalardan ilki Eskişehir’de görüldü. Eskişehir’de bir aile sağlığı merkezinde görevli ebe hemşirenin 18 Şubat 2022 tarihinde iş bırakma eylemine katıldığı ve bu nedenle puan kesintisi cezası aldığı belirtildi. Bir başka dava da Aydın’da gerçekleşti. Aydın’da aile sağlığı merkezinde görevli bir aile hekiminin 15 Haziran, 7-8 Temmuz 2022 tarihlerinde iş bırakma eylemine katılarak 3 gün görevine gitmemesi nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3 günlük maaşının kesintisi cezası alması ile ilgili oldu. 

SES Genel Merkezi, iş bırakma eylemlerine katılan ebe ve aile hekimi hakkında valilik ve il sağlık müdürlüklerinin puan ve ücret kesintisi ceza uygulamasına karşı her iki ilde dava açtı. Her iki mahkeme de ebe ve aile hekimi hakkında uygulanan cezai işlemi hukuka aykırı bularak iptal kararı verdi. Eskişehir 2. İdari Mahkemesi ve Aydın 2. İdari Mahkemeleri sendikal faaliyette bulunan ebe ve aile hekimi lehine karar verdi. Her iki olayda da mahkeme, dava konusu işlemleri hukuka aykırı buldu. Puan ve ücret kesintilerin iadesine karar verildi.  Mahkeme kesilen ücret ve puanların iadesine, ayrıca yargılama gideri ile karar tarihinde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen ücretlerin, posta giderlerinin de davalı idarelerden alınarak davacılara verilmesi kararına vardı. (Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.