Fatih Terim'in Köyü Neresi

Fatih Terim'in Köyü Neresi

Köyleri araştıran bir site olarak Futbol kariyerine Adana Demirspor'da kaleci olarak başlayan Fatih Terim'in de köyünü araştırdık. Acaba Fatih Terim hangi köyden? Fatih Terim'in köyü, köyünün resimleri ve videoları haberimizde.

Bu haberimizde futbol kariyerine Adana Demirspor'da kaleci olarak başlayan 1974 senesinde 1 milyon 650 bin liraya Galatasaray'a transfer olan Fatih Terim'in köyünü araştırdığımızda kendimizi Adana'nın Ceyhan ilçesinin Gökseliye kasabasında bulduk.

Gökseliye Kasabası Tarihçesi

Gökseliye, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir kasabadır. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu kasabanın yakınlarından geçiyorsanız Gökseliye kasabası resimleri ve Gökseliye kasabası videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Adanalı iseniz Adana Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Adanalı Ünlüler arasında Ceyhan Gökseliye kasabasında doğan biri var mı? Ceyhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Fatih Terim Kimdir, Nereli, Hangi Köyden?

Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953, Adana), Türk teknik direktör ve defans pozisyonunda oynamış eski millî futbolcudur. Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın teknik direktörüdür. İmparator lakabıyla bilinir.

Babası Kıbrıs Türkü olan Terim 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan İlçesine bağlı Gökseliye Kasabası'nda dünyaya geldi. Futbola Ceyhanspor'da başladı. Türkiye 2. Ligi'nde şampiyon olarak 1. Lige geçen Adana Demirspor'da sergilediği oyun ile ilgi çekti ve bir sonraki sezon Galatasaray'a transfer oldu. 1985'te futbola veda edene kadar Galatasaray'da futbol oynayan Terim Galatasaray'da takım kaptanlığını da üstlendi. Galatasaray formasıyla 327 maç oynadı.

Fatih Terim 4 Eylül 1953'de Adana'da dünyaya geldi. Fakir bir ailenin çocuğu olan Terim, babasıyla birlikte birçok farklı işlerde çalıştı. Futbol kariyerine Adana Demirspor'da kaleci olarak başlayan Terim 1974 senesinde 1 milyon 650 bin liraya Galatasaray'a transfer oldu. 20 Nisan 1975'de Türkiye - İsviçre maçında ilk kez milli olarak forma giydi. Daha sonra kariyerine antrenör olarak devam eden Terim, 1987 senesinde Ankaragücü'nün başına geçti. Takıma büyük başarılar kazandıran Terim, 1980-1990 seneleri arasında Göztepe'yi çalıştırdı. 1990 yılında A milli takımını çalıştıran Alman teknik direktör Sepp Piontek'in yardımcılığını yaptı. 1993 senesinde milli takımın başına geçti ve 1996 yılında takımı Avrupa şampiyonasına götürdü. Bu dönemde pek başarı gösteremeyen Terim, tekrar Galatasaray'ın başına geldi. 1996-2000 senelerinde takımı 4 kez şampiyon yaptı.

2000 senesinde ilk defa UEFA kupasını Türkiye'ye kazandırmıştır. 200-2001 sezonunda kariyerine İtalyan takımı Fiorentina'nın başına geçerek devam etmiş ve daha sonra 2003 yılına kadar Milan takımını yönetti. Bunun yanında aynı sene içerisinde yeniden Galatasaray'a geldi. Fakat aldığı üst üste başarısızlıklar sonucu 2004 senesinde görevinden men edildi. 2005 senesinde tekrar milli takımın teknik direktörü oldu. 19 Ekim 2009'da görevinden ayrıldı. 17 Mayıs 2011 tarihinde 3. kez Galatasaray'ın başına geçti. 2012 yılında 5 şampiyonluk ile lig tarihinin en fazla şampiyonluk kazanan teknik direktörü oldu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.