Fatsa Büyükkoç Köyü

Fatsa Büyükkoç Köyü

Büyükkoç Köyü Haberleri, Fatsa Büyükkoç Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Büyükkoç Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Büyükkoç Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Fatsa Büyükkoç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükkoç köyü son dakika gelişmeleri, Büyükkoç köyüne özgü yemekler, Fatsa Büyükkoç köyünün tarihi, Büyükkoç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükkoç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükkoç , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükkoç  Köyü Resimleri ve Büyükkoç  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa Büyükkoç Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükkoç , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin gelenek ve göreneklerinde Oğuz boylarının taşıdığı Şamanizm, Müslüman ve Osmanlı izlerinin görüldüğü tespit edilmiştir. fasulye turşusu, beyaz dağ kirmidi, fındık kirmidi mısır ekmeği, kara lahananın çeşitli yemek türleri bulunmaktadır.

Ordu iline 65 km, Fatsa ilçesine 13 km uzaklıktadır. Komşu köyleri ise, Yukarıardıç, Duayeri, Küçükkoç ve Bozdağı mahallesidir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. yazları serin ve yağışlı kışları ise ılıman iklimin etkisindedir.

Mahallede tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. 1940'lı yıllarda kadar çeltik (pirinç) tarımı yapıldığı da arşivlerde sabit görülmüştür. Köy 1930'lu yıllara kadar açık arazi olup buğday, mısır, mercimek ve arpa ekimi yapıldığı da bilinir. 1930 li yıllardan itibaren fındık tarımına geçilerek fındık üretimi yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi şahıslara özel vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.