Fatsa Tahtabaş Köyü

Fatsa Tahtabaş Köyü

Tahtabaş Köyü Haberleri, Fatsa Tahtabaş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tahtabaş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Tahtabaş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Fatsa Tahtabaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tahtabaş köyü son dakika gelişmeleri, Tahtabaş köyüne özgü yemekler, Fatsa Tahtabaş köyünün tarihi, Tahtabaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tahtabaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tahtabaş , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tahtabaş  Köyü Resimleri ve Tahtabaş  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa Tahtabaş Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tahtabaş , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin adı mevkisi itibarıyla kereste imalatı ve dağıtımı sebebiyle Tahtabaş ismini almıştır. Köy halkı 93 harbinden sonra Gürcistan - Batum bölgesinden gelen müslüman muhacirlerdir. Mahallede konuşma dili türkçe ve Gürcüce'dir, yazma dili Türkçedir.

Mahallenin görenek ve gelenekleri Kafkas ırkı olduğundan Türk gelenek ve görenekleriyle örtüşmektedir. Yemekleri baharatlı olduğundan çevre Türk köyleri tarafından benimsenmiş olup düğünlerinde gürcü kavurması meşhurdur. Köy halkının eğitim düzeyi % 90'lara varmıştır. Üniversite mezunları çoğunluktadır. Makine, gıda, inşaat mühendisleri, inşaat teknikerleri, mimarlar, öğretmenler, savcı, hakim,avukat, polis, komutan, doktor ve bürokratlar çoğunluktadır.

Ordu iline 59 km, Fatsa ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ancak fındık bahçeleri vardır.Tarım ailelerin kendisine yetecek kadar tarımla uğraşmaktadır.Köy halkının yeni nesilleri inşaat ve eğitim sebebiyle şehirlere göçetmişlerdir.Ancak dini bayramlarda,düğünlerde ve cenazelerde bir araya gelebilmektedirler.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi Cenan KURŞUN tarafından o zamanki köy muhtarı Süleyman Küçüksözen'in katkılarıyla 1984 yılında kurulmuştur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan Hasan Tahsin Yıldız'ın muhtarlık döneminde yapılan yol asfalt olup mahallede elektrik 1977 yılında tüm köylünün katkılarıyla yapılmıştır ve sabit telefon dönemin köy muhtarı Mehmet YILDIZ'ın katkılarıyla vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.