Fuat Sezgin Bilim Merkezi Nerededir, Fuat Sezgin Bilim Merkezi nde Hangi Faaliyetler Yapılmaktadır

Fuat Sezgin Bilim Merkezi Nerededir, Fuat Sezgin Bilim Merkezi nde Hangi Faaliyetler Yapılmaktadır

Farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri Bilimle buluşturmak, Bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılmak amacıyla kurulan Fuat Sezgin Bilim Merkezi Nerededir, Fuat Sezgin Bilim Merkezi nde Hangi Faaliyetler Yapılmaktadır

Bağcılar' da yer alan okulların ve Bağcılara yakın ilçelerin okulların sık sık ziyaret ettikleri Fuat Sezgin Bilim Merkezi veliler tarafından araştırılıyor. Veliler Fuat Sezgin Bilim Merkezi Nerededir, Fuat Sezgin Bilim Merkezi nde Hangi Faaliyetler Yapılmaktadır? merak ediyor. İşte detaylar...

Fuat Sezgin Bilim Merkezi, farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri Bilimle buluşturmak, Bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılmak , Bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmak, Deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak, Bireylere öğrenme şevki, deney yapma ve keşfetme heyecanı yaşatmak amacıyla kuruldu. Peki Fuat Sezgin Bilim Merkezi Nerededir, Fuat Sezgin Bilim Merkezi nde Hangi Faaliyetler Yapılmaktadır?

Fuat Sezgin Bilim Merkezi nde Hangi Faaliyetler Yapılmaktadır?

Fuat Sezgin Bilim Merkezinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi temel bilimleri görerek, yaparak, yaşayarak öğrenmeyi sağlayan “İnteraktif topografya”, “İnteraktif Periyodik Tablo”, “Girdap Tüneli” gibi 70’e yakın deney istasyonu, “Güneş Enerjisi”, “Ressam Robot”, “Güneş Saati” gibi atölye çalışmaları, “8D Sinema”, gökyüzü ve uzayın keşfedileceği “Planetaryum” ve çocuklarımızın Biyoloji bilimini öğrenebileceği, toprak ve bitkileri tanıyacağı Botanik bahçesinden oluşmaktadır.

Merkezimiz bünyesinde ayrıca; “Drone Yapımı”, “Scratch”, ve “Arduino” gibi yeni teknolojileri genç nesillere aktaracak, bu meydanda “biz de varız” dedirtecek bir duyguyu geliştirerek onlara özgüven kazandıracak eğitimler de bulunmaktadır.

Bilim insanları sergisi, medeniyet tarihimizin önemli bilim insanlarının bilime ve teknolojiye yaptıkları eşsiz katkıları yeni nesle aktarmaktadır.

Merkezimizde verilecek “Evde Bilim” ebeveyn eğitimleri sayesinde anne ve babalara evde bulunan malzemeleri kullanarak deney yapmaları öğretilerek, her evin bir bilim yuvasına dönüşmesi sağlanmaktadır.

fuat-sezgin-bilim-merkezi-nde-hangi-faaliyetler-yapilmaktadir.jpg

Fuat Sezgin Bilim Merkezinden Nasıl Randevu Alınır?

Okullar Bağcılar Fuat Sezgin Bilim Merkezi etkinliklerine sınıfça katılabilecekler, 2 saat süren programla Planetaryum, Deney İstasyonları, 8D Sinema ve Atölye çalışmalarından faydalanabilecekler. Randevular sınıf öğretmenleri tarafından bilim merkezimizin web sayfasından alınacaktır.

Fuat Sezgin Bilim Merkezi Okul Ziyaret Saatleri:

Fuat Sezgin Bilim Merkezi Bilim Merkezi için;

Sabah: 09:00, 09:30

Öğlen: 13:30, 14:00 olmak üzere günde 4 seans olacaktır.

Fuat Sezgin Bilim Merkezi Botanik Bahçesi İçin;

Sabah: 09:00

Öğlen: 13:00, 15:00 olmak üzere günde 3 seans olacaktır.

Fuat Sezgin Bilim Merkezi Bireysel Ziyaretler

Hafta İçi: 16:30 – 17:15

Cumartesi: 10:30 – 16:00 saatleri arasındadır.

Bireysel ziyaretler için telefonla randevu alınması gerekmektedir.

Fuat Sezgin Bilim Merkezi Adres ve Telefonu

Tel: (0212) 462 53 49

Bilim Merkezi Adres: İnönü Mh. Bağcılar Cd. 428. Sk. No: 2 Bağcılar – İstanbul

Botanik Bahçesi Adresi: Güneşli Mh. 1300. Sk. Bağcılar – İstanbul

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.