Geforce Now Sistemi Nasıl Çalışıyor

Geforce Now Sistemi Nasıl Çalışıyor

Oyun Sekötürün devlerinden olan Nvidia geçtiğimiz yıl oyun dünyasını kökünden değiştirecek projesini tanıtmıştı. Projenin amacı hiçbir donanıma sahip olmadan oyunları uzak bir sunucudan stream ederek 1080P 60fps oynatmaktı.

Yaklaşık 6 ay kadar önce Geforce Now Türkiye'de kullanılabilir oldu. Kendisine ait kütüphanesi olan bu sistemde oyunları oynamak için o oyunlara sahip olmanız gerkekmekte.

Gereksinimleri ve sorunları

Öncelikle sistemi sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için 24mb üzeri bir internete sahip olmanız gerkmekte aksi taktirde gecikme, ping, görüntü kaybı gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Onun dışında internetiniz ne kadar iyi olursa olsun yarım saniyeye yakın bir gecikme sistemin kendisinde var ve rekabetçi oyunlarda bu yarım saniyelik gecikmeler oldukça fark yaratıyor. Sistemin kendisine ait sunucuları avrupa civarlarında olduğu için kimi zaman bu gecikme bir saniyeyi aşıyor

Sistemin paketleri

Ücretsiz olan paket

Bunlardan ilki ücretsiz olan paket, ücretsiz olan versiyonunun 2 adet yaptırımı bulunmakta bunlardan ilki sıra beklemek ikincisi ise 1 saat aralıklar ile oyunu oynamak yani oyunu bir saat test ettikten sonra sistem sizi atıyor ve tekrardan sıra beklemeniz gerekiyor.

Ücretli paket

Aylık 5.49€ ödeyerek hiç sıra beklemeden sınırsız bir şekilde oyun oynayabilirsiniz.

Sistemin rahatsız edici konularından birtaneside oyun kütüphanesinde sizde olsa dahi istediğiniz oyunu oynayamamanız. Oyun sistemin kütüphanede yoksa oynamanızın başka yolu yok. Call of Duty, Overwatch gibi oyunların yayımcılığını üstlenen Blizzard geçtiğimiz aylarda oyunlarını Geforce Now'dan oynanmasını istemedi onun dışında Gta serisi gibi köklü serilerinde sistemde bulunmadığını belirtelim.

Blizzard Oyunlarını Geforce Now'dan neden çekti;

Bir iddaya göre Blizzard Twitch ile birlikte kendi oyun yayın platformunu yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Espor maçlarının youtubeden kaldırılıp yalnızca Twitch'den yayınlanacağını duyuran Blizzard'ın Twitch ile birlikte ortak yayın platformu yapıcağı dedikodularını arttırdı.

 

Fall Guys oyunu 7 milyondan fazla kopya satmayı başardıFall Guys oyunu 7 milyondan fazla kopya satmayı başardı

Oyun ve Teknoloji Editörü
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.