Gelişmekte Olan Ülkelerin Çocukları Obeziteye Daha Yatkın

Gelişmekte Olan Ülkelerin Çocukları Obeziteye Daha Yatkın

Gelişmekte olan ülkelerde yetişen çocuklarda, aşırı kilo ve obeziteye daha çok rastlandığı tespit edildi. Bu durumun sebeplerini arasında, gelişmekte olan dar gelirli ülkelerde sağlıklı gıdalara daha zor ulaşıldığını ifade eden Op. Dr. Tufan Ergenç, ̶

Gelişmekte olan ülkelerde yetişen çocuklarda, aşırı kilo ve obeziteye daha çok rastlandığı tespit edildi. Bu durumun sebeplerini arasında, gelişmekte olan dar gelirli ülkelerde sağlıklı gıdalara daha zor ulaşıldığını ifade eden Op. Dr. Tufan Ergenç, “Sağlıklı gıdaya erişimin zor olmasının yanı sıra, bu ülkelerde yaşayan çocukların sınırlı geliri olan ebeveynleri de düşük maliyetli fırsatlardan yararlanmak durumunda kalıyorlar. Ülkedeki sağlıklı ürünlerin fiyatlarının daha yüksek olması, çocuğun bu ürünlerden mahrum kalarak kilo almasına yol açabiliyor ve obeziteye davetiye çıkartıyor” dedi.
ÇOCUKLUK ÇAĞI OBEZİTESİ CİDDİYE ALMALI
Çocukluk çağı obezitesinin ciddiye alınması gerektiğinin altını çizen Obezite Cerrahı Op. Dr. Ergenç, “Ebeveynler, çocuklarında obezite görülmesi durumunda kendilerini suçlu hissedebilirler. Fakat bunu dile getirmektense, ‘ileride değişir, büyüyünce zayıflar’ gibi cümlelerle bu durumu örtbas etmeye çalışabilirler. Ancak durumu iyi analiz etmek ve geç olmadan bir uzmandan destek almak gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
EBEVEYNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
“Sağlıklı gıdalara zayıf erişim, şehir hayatında egzersiz ve oyun için yeterli ve güvenli alan bulunmaması gibi bir çok neden çocuklukta obeziteye katkıda bulunabilmektedir” diyen Op. Dr. Ergenç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu durumda ebeveyne büyük görev düşmektedir. Çocukları için uygun imkan ve olanak sağlamaları hatta onlarla birlikte yürüyüş ve egzersiz yaparak onları desteklemeleri sürece yardımcı olacaktır.”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.