Gemerek Eşikli Köyü

Gemerek Eşikli Köyü

Eşikli Köyü haberleri, Gemerek Eşikli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eşikli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Eşikli Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eşikli, Sivas ilinin Gemerek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eşikli Köyü Resimleri ve eşikli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gemerek Eşikli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eşikli köyü son dakika gelişmeleri, Eşikli köyüne özgü yemekler, Gemerek Eşikli köyünün tarihi, Eşikli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eşikli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gemerek Eşikli Köyünde doğan biri var mı? Gemerek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gemerek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gemerek Sivas Arası Kaç Km? Gemeek Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gemerek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

EŞİKLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eşikli, Sivas ilinin Gemerek ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 147 km., Gemerek ilçesine 29 km. uzaklıktadır.

Köyün yaşlılarının bir rivayetine göre; köyde, eskiden beri geçim kaynağı; ormancılık, hayvancilik ve tarımcılık olduğu için köylününün ataları, ormanda "katran" adi verilen ve küçükbaş hayvanları işaretlemede kullanılan, şimdiki boyaya benzeyen bir maddeyi imal eder ve çevre köy ve kasabalara eşeklerle birlikte satarak geçimlerini sağlarlarmış. Diğer köylüler, bu dedeleri görünce "Bakın gene eşekliler geliyor" derlermiş. Bu söz söylene söylene, köyün adı şimdiki adı olan "Eşikli Köyü"ne dönüşmüş.

Diğer bir rivayete göre ise köyün ismi şöyle oluşmustur: Eskiden köyün bulunduğu yer, şimdiki olduğu yer olmayıp, köyün yukarısında bulunan ve şimdilerde "Eski Köy" diye adlandirılan yerdir. O zamanlar su kaynağı, köyden aşağıda olduğu için su almaya bir takım (eşiğe) benzeyen yerlerden giderlermiş. Bu olay tekrarlana tekrarlana "Nereden geliyorsun?" diye sorulduğunda "Eşikliden geliyorum" derlermiş. Bu sebeple köyünn adi Eşikli Köyü alarak kalmıştır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yurtdışında özellikle Almanya,Avusturya,Hollanda'da olmak üzere çok sayıda gurbetçi aileler bulunmaktadır.Köyün gelişiminde önemli bir faktördür.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.