Gemerek Kümeören Köyü

Gemerek Kümeören Köyü

Kümeören Köyü haberleri, Gemerek Kümeören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kümeören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kümeören Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Gemerek Kümeören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kümeören köyü son dakika gelişmeleri, Kümeören köyüne özgü yemekler, Gemerek Kümeören köyünün tarihi, Kümeören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kümeören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün adı 1928 yılına ait kaynaklarda Kümeviran olarak geçmektedir.  Daha önceleri Kayseri'nin Bünyan ilçesi Sarıoğlan nahiyesine bağlıyken, 24 Kasım 1955'te Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlandı. Köy; Gemerek ilçe merkezine 10 km, Sivas il merkezine 129 km uzaklıktadır. Kümeören'in Sivas'taki konumu Ülke Türkiye Türkiye İl Sivas İlçe Gemerek Coğrafi bölge İç Anadolu Bölgesi Rakım 1365 m Nüfus (2022) • Toplam 256 • Yoğunluk /km² Zaman dilimi UTC+03.00 (TSİ) İl alan kodu 0346 İl plaka kodu 58 Posta kodu 58842

Kümeören, Sivas ilinin Gemerek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kümeören Köyü Resimleri ve kümeören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gemerek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gemerek Sivas Arası Kaç Km? Gemeek Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gemerek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gemerek Kümeören Köyünde doğan biri var mı? Gemerek Doğumlu Ünlüler Kimler?

KÜMEÖREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kümeören, Sivas ilinin Gemerek ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 129, Gemerek ilçesine 10, Kayseriye 70 Km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köye meyve ağaçları da bulunmaktadır. Bunlar; elma, armut, kayısı, üzüm, gileboru'dur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyün tam altında sulama göleti mevcuttur. Bu gölette izin verilen sınırlar dahilinde balık da tutulmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum