Gırgıriye'de Büyük Seçim ne zaman, nerede çekildi? Gırgıriye'de Büyük Seçim konusu ne, oyuncular kim?

Gırgıriye'de Büyük Seçim ne zaman, nerede çekildi? Gırgıriye'de Büyük Seçim konusu ne, oyuncular kim?

Yönetmenliğini Temel Gürsu'nun yaptığı Gırgıriyede Büyük Seçim filmi bugün televizyon ekranlarında seyircisiyle buluşuyor. Film severler, Gırgıriye'de Büyük Seçim ne zaman, nerede çekildi? sorularına yanıt arıyor.

Başrollerinde Gülşen Bubikoğlu, Müjdat Gezen ve Münir Özkul gibi isimlerin yer aldığı Gırgıriye'de Büyük Seçim filmi bugün 360 TV'de ekranlara geliyor. Seyredenlerin büyük keyif aldığı Gırgıriye'de Büyük Seçim filminin konusu ve oyuncuları merak ediliyor.

GIRGIRIYE'DE BÜYÜK SEÇİM FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Sulukule’de hayat devam etmektedir. Tüm Sulukuleliler toplanmış, yeni çeribaşı seçimi için adaylarına destek vermektedirler. Eski günlerde babadan oğula geçen bu görev için modern çağa ayak uydurulup genel seçime gidilmiştir. Aşırı sarhoşluktan dolayı görevden alınan son çeribaşı Bekir’le Bayram iki rakip adaydır. Bol keseden vaatlerle çekişen iki tarafın kavgası, yine karakolda biter. Bu arada para ağır basınca Sabahat’ın baskısı ile Güllü, uyuşturucu kaçakçısı Tayfur’un (Öztürk Serengil) gazinosunda sahneye çıkar. Bayram’la, Tayfur’un çantaları karışınca, Güllü yüzünden üzüntüden intihar aşamasına gelen Bayram, çantadan çıkan paraları görüp yaşamaya karar verir.

Ailesi ile lüks bir otele yerleşir, gösteriş içini kendilerini eğlendirsin diye de, Güllü ile annesini tutar. Paraların Bayram’da olduğunu öğrenen Tayfur, yerlerini öğrenmesi için Güllü’yü görevlendirir. Güllü, her şeyi Bayram’a anlatır ve onunla barışır. Deli Tayfur ve adamları planları suya düşünce Bayram’ı kaçırırlar. Güllü yerlerini biliyordur ve polislerle oraya gider. Bayram kurtulur. Döndüklerinde de seçimi kazanıp çeribaşı olur. Sulukule yine her zamanki şen günlerine kavuşur. Yine kavga, yine çekişme, ama sıra çalıp oynamaya gelince akan sular durulur, cümbüş başlar.

girgiriye.jpg

GIRGIRIYE'DE BÜYÜK SEÇİM FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Gülşen Bubikoğlu - Gülliye

Müjdat Gezen - Bayram

Münir Özkul - Emin
Perran Kutman - Sabahat
Şemsi İnkaya - Bekir
Ayşen Gruda - Sevim
Asuman Arsan - Rabiş
Öztürk Serengil - Tayfur
Sami Hazinses - Tayfur'un adamı
Yadigar Ejder - Yadigar
Turgut Özatay - Arap Murtaza
Cevat Kurtuluş - Pastacı

GIRGIRIYE'DE BÜYÜK SEÇİM FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

1984 yılında çekilip gösterime giren Gırgıriye'de Büyük Seçim filminin çekimleri İstanbul'un Sulukule semtinde gerçekleştirilmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.