Gök Gürleyince, Şimşek Çakınca Okunması Gereken Dualar

Gök Gürleyince, Şimşek Çakınca Okunması Gereken Dualar

Gök Gürleyince, Şimşek Çakınca Okunması Gereken Dualar, havaların yağmurlu olması, gök gürlemesi ve şimşek çaktığında her tarafın bembeyaz olması hasebiyle araştırılıyor.

Gök gürleyince, şimşek çakınca okunması tavsiye edilen duular hangileridir? Peygamber Efendimiz' in Gök gürleyince, şimşek çakınca okunması tavsiye ettiği dua var mıdır? İşte detaylar...

Peygamber Efendimiz (sav)gök gürlediği zaman şöyle yapılmasını tavsiye etti:

“Gök gürültüsünü işittiğiniz zaman Allah’ı zikrediniz, çünkü o zikredene bir zarar vermez. Gök gürültüsünü işittiğiniz zaman Allah’ı tesbih ediniz, tekbîr getirmeyiniz.” (Teberânî, Râmûzû’l-ehâdis, 50)

Şimşek ve gök gürültüleri işittiği zaman Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:

Gök Gürültüsü ve Şimşek Çakması Duası Arapçası

gok-gurleyince-simsek-cakinca-okunmasi-gereken-dua.jpg

Gök Gürültüsü ve Şimşek Çakması Duası Türkçe Okunuşu

Allahümme la tektülna bigadabike vela tühliküna biazabike veafina kalbe zalik.

Gök Gürültüsü ve Şimşek Çakması Duası Meali

“Ey Rabbim! Bizi gadabınla öldürme, azâbınla helâk etme, bundan evvel bize âfiyet ver.” derlerdi. (Tuhfetû’z-Zakirîn, 173 (Tirmizî, İbn es-Seniy’den)

Gök gürültüsünü işiten, (Sübhanallahi yüsebbihür-ra’dü bihamdihi vel melaiketü min hifetihi vehüve alâ külli şey'in kadir) derse ona yıldırım isabet etmez. Şayet ederse ben diyetini vermeyi tekeffül ediyorum. (Tefsir-i Hazin)

(Gök gürültüsü [nü işitenler] ve melekler korkularından hamd ile, [sübhanallahi vel-hamdülillahi, diyerek] tesbih ederler. O [Allahü teâlâ] yıldırımlar gönderip, onunla dilediğini çarpar. [Durum böyle iken, haddi aşan kâfirler], Allah ile mücadele ederler. Halbuki Allah'ın karşılık vermesi pek şiddetlidir.)

Resulullah efendimiz, bir sahabiyi, müşriklerin elebaşlarından birine hakka davet için gönderdiğinde o, “Beni davet ettiğiniz Rab demirden mi, bakırdan mı, gümüşten mi, altından mı) diyerek alay etmişti. O Sahabi, birkaç defa yine ona gidip hakkı tebliğ ettiyse de, herif-i na-şerif, yine alay ve inadından vazgeçmedi. Allahü teâlâ da, bir yıldırım ile onu yaktı. (Nesai)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.