Gölova Çevrecik Köyü Video

Çevrecik, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 170 km, Gölova ilçesine 28 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Gölova Çevrecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çevrecik köyü son dakika gelişmeleri, Çevrecik köyüne özgü yemekler, Gölova Çevrecik köyünün tarihi, Çevrecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çevrecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çevrecik, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çevrecik Köyü Resimleri ve çevrecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölova Sivas Arası Kaç Km? Gölova Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gölova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gölova Çevrecik Köyünde doğan biri var mı? Gölova Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇEVRECİK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çevrecik, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 170 km, Gölova ilçesine 28 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kuzeyinde Ulu çukur, doğusunda Soğuksu, batısında San çiçek ve Okça ören'in bulunduğu Çevrecik sarp bir araziye sahiptir. Yüksek dağlar ve tepelikler önemli yer kaplar.Çevrecik köyünün kuruluşu fazla eski değildir. Ancak köyün daha önce Aksak kale denen yerde kurulduğu bilahare buraya indiği söylenmektedir. Aksak kale de çanak-çömlek yapıp Gölova ve çevre pazarlarında satan köylülerin tarıma ağırlık verilmesi üzerine bugünkü yere indikleri görülmektedir.

Çeşitli kazılar ve temellerde bu eski araçlara rastlanmaktadır. Yine çevre köylerdeki çanak-çömleğin de burada yapılanlar olduğu, benzerliklerinden anlaşılmaktadır.Yeniköy'deki Çeçen beylerinden birisinin buraya gelip yerleşmesiyle köyde bir canlanma olmuştur. 150 sene kadar önce köylülerin Salur'a gittikleri, sadece 5 hanenin köyde kaldığı büyüklerce söylenmektedir.

Karamemet'teki çanak-çömlek atölyesinde imal edilen gereçlerin üzerlerinde teşbih ve hayvan kafası figürleri bulunmaktadır.Buğday, arpa, nohut ve fasulyenin ekildiği köyün Sarıçiçek'le beraber tarım alanı 4250 dekardır. Ancak geniş bir mera ve yaylaya da sahiptir. Köyde kışın ancak 5 hane kalmaktadır. Fakat bütün nüfusu 600 civarındadır.

ÇEVRECİK MEZRASI

Gölova'nın en güzel yaylalarının bulunduğu sahadır. Çevrecik köyünün mezrası olan San çiçek'in ilçeye uzaklığı 20 km. dır. Önemli hayvancılık alanıdır. Mezra İbrahim Bey'in oğlu Rıfat Bey tarafından kurulmuştur. Bugün de Rıfat Bey'in çocuklarının bulunduğu 5 hanedir. Ancak kışın kimse kalmamaktadır. Yazın gezmek amacıyla gelinmekte, yaylanın çeşitli nimetlerinden faydalanılmaktadır. Yine çevre köylerden sürüler gelip otlatılmaktadır.Gezgin arıcılar mezraya gelmektedir. Yaz boyunca kurumayan ot ve çiçekleriyle ancılığa çok müsaittir. Ancak Gölovalılarca değerlendirilmemektedir.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar