Gördes Oğulduruk Köyü

Gördes Oğulduruk Köyü

Oğulduruk Köyü haberleri, Gördes Oğulduruk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Oğulduruk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Oğulduruk köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gördes Oğulduruk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Oğulduruk köyü son dakika gelişmeleri, Oğulduruk köyüne özgü yemekler, Gördes Oğulduruk köyünün tarihi, Oğulduruk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Oğulduruk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Oğulduruk , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Oğulduruk köyü resimleri ve Oğulduruk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gördes Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gördes Manisa Arası Kaç Km? Gördes Hava Durumu? Gördes Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gördes Oğulduruk Köyünde doğan biri var mı? Gördes Doğumlu Ünlüler Kimler?

Oğulduruk , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı bundan 20 yıl önceki bayram,düğün gibi zamanlardaki eğlencelerde yöresel kıyafetlerini giyerek katkıda bulunurlardı.Ancak günümüzde görülmemektedir. Yöresel yemek olarak tirit,tarhana çorbası,keşkek ön plandadır.Son yıllarda acı biber(kurutulmuş) ve soyulmuş baş soğanla kaynatılarak açılmış el büyüklüğünde kesilmiş hamurun bu suda pişirilmesi ile sinilere kevgirle çıkarılan üzerine yoğurt ve haşlanmış nohutla servis yapılan GÖCE adı verilen bu köye ait olan yemek köye misafir ve görevli gelenlerin büyük beğenisini kazanmıştır.Düğünlerde memleketimizin çoğu yöresinde geleneksel bir yemek olan keşkek adı verilen kazan adı verilen büyük bakır kaplarda dövülmüş buğdayın et suyu ve etle pişirilmesi ile elde edilen yemek pişirilip ikram edilir.Keşkek pişirildikten sonra davul ve zurna eşliğinde başta sağdıç olmak üzere düğün ekibi tarafından devasa boyutlu kaşıklarla kazanın iç çeperine içeriden dışarıya ezdirilerek sakız kıvamına gelene kadar ezilir.15 dakika kadar dinlendirilerek tabaklara servis yapılır.Üstüne salça sosu ilave edilerek afiyetle yenir.Genellikle bir tabakla başlanan keşkeğe 2, çoğu zaman da 3 tabak yenilerek doyulur.

Manisa iline 121 km, Gördes ilçesine 11 km uzaklıktadır Köyümüzde Lidya medeniyeti zamanından kaldığı düşünülen, insanların doğa ve çevre şartlarına karşı korudukları mağaralar bulunmaktadır..Hala bu mağaralarda yaşam emareleri bulunmaktadır.Doğal güzellikleri bakımından görülmeye değerlerdir.

Mahallenin iklimi, Karasal İklim ve Akdeniz ikliminin geçiş özelliklerini gösteren bir yapıdadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Halıcılık yaygın olup Türkiye'nin en güzel dokuma halıları bulunmaktadır.Başlıca tarım ürünleri; tahıllar (buğday,arpa), sebzeler (KAVUN, karpuz, domates, biber, patlıcan, ıspanak, marul, soğan, sarımsak), sanayi bitkileri (tütün, susam), meyveler (elma, armut, kiraz, erik, nar, incir, üzüm, badem, ceviz ve zeytin) dir.

“Gördes-Kıranköy-Oğulduruk Köyü-Kuşluk Köyü” Zeolit yatağından bahsedilebilir. Zeolit yatağının 30 000 000 ton görülür rezervi vardır. Başlıca kullanım alanı Kaolin ilavesi ile seramik endüstrisi ile gübre yapımında kullanılarak yurt dışına ihraç edilmektedir.

Köyü ilçeye bağlayan mevcut yoldan önce at ve eşek ile Gördes'e ulaşım sağlanırken mahallenin doğu tarafında bulunan Cuma camisi vardı.Daha sonra 1971 yılında yapılan şimdiki camide vakit ve cuma namazları kılınmaktadır. Köy ihtiyar heyetince maaşı ödenen imam Sadık ÖZDEMİR 1964 Yılında göreve başlamış 04/04/1977 tarihinde ilk kadronun köye verilmesiyle kadroya geçmiş olup 01/03/1989 tarihinde emekli olmuş 27/03/1989 tarihinde Muhtar seçilmiştir. Daha sonra Bayram Ali ERTÜRK naklen imam-hatip olarak gelmiş iki yıl görev yaptıktan sonra Köprübaşı ilçesine naklen gitmiştir.1991 Yılında Hidayet ÇETİN 2004 Yılına kadar cami imamlık görevini sürdürdükten sonra Saruhanlı'ya nakil gitmiştir.Halen mahallede din görevlisi olarak çalışan Osman KARABAŞ halkın dini vecibelerini yerine getirmekte yardımcı olmaktadır.Osman KARABAŞ 15/02/2010 tarihinde emekli olmuştur.

Mahallede Şehit Ruşen Ulu İlkokulu olup, İki öğretmenle 4. sınıfa kadar eğitim vermektedir.4.sınıftan sonrası için öğrenciler taşımalı eğitimleilçe merkezine Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na gidip-geleceklerdir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy konağı mevcuttur.Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Köy Konağı mevcuttur.Düğün salonu bulunmaktadır.Gençlerin spor yapabileceği futbol oyun alanı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.