Gtü’de Lisansüstü Araştırmalar Sektör Temsilcileri İle Paylaşıldı

Gtü’de Lisansüstü Araştırmalar Sektör Temsilcileri İle Paylaşıldı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), lisansüstü öğrencilerin yaptığı çalışmaları sektör ve farklı akademik çevrelerle buluşturduğu Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu’nu düzenledi.  Etkinliğe 7 alan başlığında katkılarını sunan sektör temsilcileri de öğrencile

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), lisansüstü öğrencilerin yaptığı çalışmaları sektör ve farklı akademik çevrelerle buluşturduğu Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu’nu düzenledi.  Etkinliğe 7 alan başlığında katkılarını sunan sektör temsilcileri de öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE) tarafından GTÜ’de gerçekleştirilen “Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu ve Tanıtım Günleri 2019”, sanayi temsilcileri ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü. Sempozyum açılış konuşmasını, etkinlik düzenleme kurulu adında GTÜ Rektör Yardımcısı ve FBE Müdürü Prof. Dr. Arif Çağdaş AYDINOĞLU yaptı. Aydınoğlu konuşmasında, Üniversitede gerçekleştirilen lisansüstü çalışmaların ülke sanayine ve kalkınmasına katkısını önemsediklerini vurgulayıp, araştırma faaliyetleri ve enstitülerde sektör ihtiyaçlarına yönelik açılan yeni lisansüstü programlardan söz etti. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, lisansüstü GTÜ programlarının nanoteknolojiden savunma teknolojilerine kadar geniş bir yelpazeye sahip enstitülerde çağın ve bölgenin ihtiyaçlarına göre yürütüldüğünü söyledi. Etkinlik sürecinde başarılar diledi.
Geleneksel olarak dördüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte iki gün boyunca, üniversitenin lisansüstü programlarının tanıtılması, lisansüstü öğrencilerinin tez konuları kapsamındaki proje fikirlerini ve yaptığı çalışmaların paylaşarak farkındalık oluşturulması ve sektör temsilcileri ile iş birliğinin gerçekleştirilmesi için sunumlar yapıldı. “Moleküler Biyoloji ve Genetik”, “Mimarlık, Şehir Planlama ve Harita Mühendisliği”, “Bilgisayar Mühendisliği”, “Nanoteknoloji ve Malzeme Mühendisliği”, “Fen Bilimleri”, “Sosyal Bilimler” ve “Elektronik Mühendisliği” alanlarındaki sözlü oturumlarda 28 araştırma ve poster oturumlarda ise 140 araştırma katılımcılara sunuldu. Sosyal medya ortamında canlı gerçekleştirilen etkinlikte, tüm araştırma sunumları kayıt edilerek web ortamında paylaşıldı.
SEMPOZYUM ÇOK DAHA GENİŞ KAPSAMLI OLACAK
Farklı bölümlerden akademisyenler ve öğrencilerin, sanayi, özel sektör ve kamu kurum temsilcilerinin GTÜ lisansüstü programlarını tanıma fırsatı elde ettiği etkinlikle, üniversitede gerçekleştirilen araştırma konuları hakkında farkındalık sağlandı. Programın kapanış oturumunda bir konuşma yapan Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, üniversite personeli, öğrencisi ve sektör temsilcisi olmak üzere 390 kişinin katılımı ile etkinliğe gösterilen ilginin her sene arttığına dikkat çekti. Aydınoğlu, önümüzdeki yıllarda bölgemizdeki OSB ve sanayi kuruluşlarının araştırma ihtiyaçlarını da analiz ederek uluslararası düzeyde çağrı yapacaklarını belirtti. Ulusal düzeyde daha kapsamlı ve geniş katılımlı bir sempozyum gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Aydınoğlu, etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkürlerini sundu. Sempozyum, katılımcılara belgelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.