Güdül Sorgun Köyü

Güdül Sorgun Köyü

Sogun köyü haberleri, Güdül Sogun köyü güncel son dakika gelişmeleri , Sogun köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Sogun köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Güdül Sogun köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sogun köyü son dakika gelişmeleri, Sogun köyüne özgü yemekler, Güdül Sogun köyünün tarihi, Sogun köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sogun köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sogun, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sogun Köyü Resimleri ve Sogun köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Güdül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Güdül Ankara Arası Kaç Km? Güdül Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Güdül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Güdül Sogun Köyünde doğan biri var mı? Güdül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sogun, Ankara ilinin Güdül ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sorgun Beldesinin yerleşimi ile ilgili ilk kayıt 1463'ten sonra kaldırılan Mudrıp(Muzrıp) nahiyesinden Yabanabad'a bağlanan köyler arasında, Karye-i Sarpun Divanı, tabi-i Mudrıp olarak biliniyor. Bu dönemde bazı köy grupları (beraberindeki mezra ve çiftliklerle birlikte) aralarında divanlar oluşturmaktadır.

1463 tarihli ilk Osmanlı kayıtlarından Ankara Sancağı, Bacı, Çubuk, Kasaba, Karacabey, Mürtedova, Binari ili, Yaban ovası (Yabanabad), Şorva (Şorba) (Bugünkü Pazar Beldesinin olduğu yer), Mudrıb (Muzrıb), Uruş (Bu bilginin alındığı kayıt defterindeki eksiklikten kaydı görünmeyen) Ayaş ile beraber 11 idari birlikten oluşmaktadır.

12. Asrın başlarında Ankara ve çevresinde kesin Türk hakimiyetinin kurulması ile birlikte bölge tamamen Türkler tarafından iskan edilmiştir. (Bölge ile ilgili yazılı kayıtlardan Türklerin yerleşiminden sonra bölgede hiçbir Hristiyan yerleşimi ya da nüfus bulunmadığı anlaşılmaktadır). Osmanlı Devletinin kuruluşundan önce bölgede Türk yerleşimi kesindir.

Bölgedeki köy isimlerinin bazıları halen Oğuz TÜRKMEN boylarının ismi ile kurucularının kimliğini açıklamaktadır. Peçenek, Çepni, Afşar, Kınık, v.b. Oğuz-Türkmen boylarının isimlerinin yanında Alpagud, Çırpan, Çorman, gibi Yörük topluluklarının isimleri de bulunmaktadır. Buradan bölgedeki yerleşimin köklerinin Orta Asya'dan geldiği anlaşılıyor. Daha sonraki yıllarda yine Orta Asya ve Kafkaslardan bölgeye göç ile yerleşimler olduğu bilinmektedir.

2014 Yerel Seçimleri'ne kadar belde belediyesi iken, Güdül Belediyesi'ne tek mahalle olarak katılmıştır.Oğuz-Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.