Gülyalı Taşlıçay Köyü

Gülyalı Taşlıçay Köyü

Taşlıçay Köyü Haberleri, Gülyalı Taşlıçay Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Taşlıçay Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Taşlıçay Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gülyalı Taşlıçay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşlıçay köyü son dakika gelişmeleri, Taşlıçay köyüne özgü yemekler, Gülyalı Taşlıçay köyünün tarihi, Taşlıçay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşlıçay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşlıçay , Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşlıçay  Köyü Resimleri ve Taşlıçay  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gülyalı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gülyalı Ordu Arası Kaç Km? Gülyalı Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Gülyalı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Gülyalı Taşlıçay Köyünde doğan biri var mı? Gülyalı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşlıçay , Ordu ilinin Gülyalı ilçesine bağlı bir köydür.Köy halkı büyük göçler vermiştir. Yaşayanlar ise fındık çiftçiliği ile büyük baş hayvancılık ve balıkçılıkla uğraşmaktadır. Köy sahilinde Ordu ilinin en büyük plajlarından birini barındırır. Köyde yerleşim dağınıktır. Bunun nedeni düz araziye sahip olmamasıdır.Köy ekonomik ve sosyal açıdan son yıllarda büyük gelişme kaydetmiştir. Okur yazar oranı %99 civarındadır.

Eski adı (Ebülhayr Tepe) idi. Köyün 15. yüzyıldaki adının ise DE-PELÜ olduğu anlaşılıyor. Depelü Köyü 1455 yılında 23 haneli bir köy i-ken, hane sayısı 1485'te 5'e inmiştir. 1520'de 23 hane, 1547'de 66 ve 1613 yılında da hane sayısı 33 olmuştur.

1455 tarihinde Depelü Köyü tımarı Dişikara oğlu Ali'ye verilmişti. Bu tarihte köyde oturanların hepsinin Türk olduklarını görüyoruz. Bunların adları şöyledir:

Tursun Veledi (oğlu) Sevindük, Şeydi Ahmet, Çakır oğlu Alik, Eğlence oğlu Ramazan, Toğan oğlu Mustafa, Eyvan oğlu Aygut, Hızır oğlu Ahmet, Eymir Bey oğlu Halil, Güdük oğlu Husret, İsmail beca-yi Pir Ali, Alembey oğlu Koçi, Hüseyin oğlu Musa, İbrahim oğlu İsmail, biraderi Musa, Ali'nin biraderi Koçi, Isa; Sevindük oğlu Pir Ali ve kardeşi Menteşe.

1455 yılında Depelü Köyü'nde buğday, arpa, ceviz, meyve ve bal yetiştirildiği ve bir adet değirmen bulunduğu kaydedilmektedir.

Köyün 1485 yılında 5 haneye düştüğü ve buğday, arpa yetiştirildiği; timarının da Mehmed'e verildiği görülüyor. Köyde oturanların adları:

Albeğ oğlu Musa, Aygut oğlu Süleyman ve Bekir, Musa oğlu Meh-med, Hüseyin oğlu PirAziz'dir. Günümüzdeki adı Taşlıçay olan köy, sahilden 4 km içeride bulunmaktadır. Köyün sahil kısmına "Tepe altı" denilmektedir.

Taşlıçay'in 2 mahallesinde 170 hane vardır. Köyün 5475 dönüm kültür arazisi mevcut olup, bunun % 77'si fındıklık, % 18'i tarla arazisi, geri kalan % 57 de bozuk orman ve korudur. İçme suyu çeşme ve kaynaklardan karşılanmaktadır. Köyü sahil asfaltına muhtazam bir asfalt bağlamaktadır. Taşlıçay'da PTT Acenteliği. Köyün 2010 sayımına göre nüfusu 479'dır. (Tuik ( Türkiye İstatistik Kurumu) 2010)

Köyde fındığın yanı sıra hayvancılık ile de uğraşılmaktadır. Taşlıçay'daki fındık üreticilerinin kredi ihtiyaçları Gülyalı merkezinde 160 sayılı Ebülhayr Tarım Kredi Ko-operatifi'nden karşılanmaktadır. Taşlıçay köyünde Fındığın yanı sıra kivi yetiştiriciliği ve çok miktarda mavi ladin yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Taşlıçay'ın Tepe altı semti, doğal bir plaja sahip olup, burada ayrıca bir piknik yeri bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.