Gümüşhane  Bahçecik  Köyü

Gümüşhane Bahçecik Köyü

Bahçecik Köyü haberleri, Gümüşhane Bahçecik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bahçecik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Bahçecik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Bahçecik Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahçecik Köyü son dakika gelişmeleri, Bahçecik Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Bahçecik Köyü nün tarihi, Bahçecik Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahçecik Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bahçecik Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahçecik Köyü Resimleri ve Bahçecik Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Bahçecik Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?Bahçecik , Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy ilk yerleşimler başladığında küçük bir bahçeden oluştuğu için isminin Bahçecik olarak koyulduğu düşünülür. Köye ilk yerleşen Karagavaz'lar olup daha sonraları köyden ayrılarak Gümüşhane Daltaban'a yerleşmişlerdir. Daha sonraları Sinangiller, Dalfesoğulları (Külekçioğulları), Kemalgiller (Çiçek), Zaimler (Çınar), Hacıgil (Okur), Alemdaroğulları (Bayraktar), Sofuoğuları (Soydaş), Paşaoğulları, Kayalar, Pekdemirler, Karahasangiller (Yelken), Özgünler (Yakupgiller), Çimenler ve Kılıçlar köye yerleşmişlerdir. Zamanla iş imkânlarının kısıtlı olması sebebiyle birçok aile köyü 1960'lı yıllarda terkederek Kocaeli'ne yerleşmişlerdir. 20 yıl gibi bir zamanda köyün büyük bir bölümü boşaltılmıştır.
Köyün geleneksel yemekleri arasında kuymak, haşıl herle, kurutulmuş ekmek, yufka yapımı önce gelir. Sonbaharlarda yufka açılır ve turşular hazırlanır. Siron ekmeği, pekmez, pestil, kuşburnu ve çeşitli meyvelerden reçeller yapılır. Düğünlerde kına gecesi düzenlenir.
Gümüşhane merkezine 18 km uzaklıktadır. Rakım 1450 metre dir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi arıcılık, meyve ve sebze yetiştiriciliği (elma, armut, vişne, dut, ceviz, fasulye, patates) ayrıca hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.