Gümüşhane  Dibekli  Köyü

Gümüşhane Dibekli Köyü

Dibekli Köyü haberleri, Gümüşhane Dibekli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dibekli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Dibekli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Dibekli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dibekli Köyü son dakika gelişmeleri, Dibekli Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Dibekli Köyü nün tarihi, Dibekli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dibekli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dibekli Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dibekli Köyü Resimleri ve Dibekli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Dibekli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?Dibekli , Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Gümüşhane merkeze 22 km uzaklıktadır. Vadilerin arasına kurulmuş Dibekli Köyü'nün ortasında Kodil Deresi akmaktadır. Bu dere daha sonra Harşit çayıyla birleşerek Doğankent ve Tirebolu üzerinden Karadenize dökülmektedir.
Genellikle Karasal iklimin hüküm sürdüğü köyde son yıllarda yapılan baraj çalışmaları sonucu Karadeniz ikliminin etkisi görülmektedir. Kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları ılıman, ilkbahar ve sonbahar aylarında ise bol yağışlı bir iklim görülmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılıkta ilk sırayı büyük baş hayvanlar almaktadır. Tarım da ise en önemli ürünler arasında elma, vişne, dut, fasulye ve ceviz yer almaktadır. Ayrıca mevsimlik inşaat sektöründe çalışan nüfusun çoğunluğu Merkezde açılan Maden İşletmelerinde çalışmaya başlamasıyla ekonomide artış sağlanmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.