Gümüşhane Gökdere Köyü

Gümüşhane Gökdere Köyü

Gökdere Köyü haberleri, Gümüşhane Gökdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Gökdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Gökçedere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçedere Köyü son dakika gelişmeleri, Gökçedere Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Gökçedere Köyü nün tarihi, Gökçedere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçedere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçedere Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçedere Köyü Resimleri ve Gökçedere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Gökçedere Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gökçedere, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

köyün eski adı"hur" dur. köylere Türkçe isimler verilmeye başlandığında bu köye"Gökdere " adı verilmiştir.Aşağı ve Yukarı Hur diye aralarında yaklaşık 3 km mesafe olan 2 mahalleden oluşur.Genel olarak yeni adı ile değil eski adı ile bilinir.Köyde TUNCAY ,ŞAHİN,AYDIN,BULUT,DEMİR,ERGEN,GÖK, HURLU, KAYA,ŞAHİN,TERCANLI,TOKAY,YAMAN,YÜKSEL soyadlarını kullanan aileler mevcuttur. 1985 yılından itibaren başta İstanbul'a Olmak üzere Edirne ve İzmit illerine büyük göç yaşanmıştır. Köy nüfusuna kayıtlı gençlerin yaklaşık % 80 önlisans ve lisans mezunudur. Memurluk bu köylüler arasında en çok tercih edilen meslektir. Sadece 2008 yılında İstanbul ilinde Gökdere Köyü nüfusuna kayıtlı 58 öğretmen,müdür yardımcısı,okul müdürü ve kamu da farklı yönetici kadrolarında memurlar bulunmaktadır. köyle alakalı daha fazla bilgi almak isterseniz http://www.gokdereli.com adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.
Yemekleri:Omaç,Herle,Siron,Hıngel,Un haşılı,Kuymak,Kaygana,Burma tatlısı
Gümüşhane merkezine 31 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi yoğun yurt dışı işçi göçüne, tarım hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yolun yarısı asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.