Gümüşhane  Kırıklı  Köyü

Gümüşhane Kırıklı Köyü

Kırıklı Köyü haberleri, Gümüşhane Kırıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Kırıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Kırıklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırıklı Köyü son dakika gelişmeleri, Kırıklı Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Kırıklı Köyü nün tarihi, Kırıklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırıklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırıklı Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırıklı Köyü Resimleri ve Kırıklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Kırıklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırıklı, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Gümüşhane merkezine 24 km uzaklıktadır. Köy sınırları , Harşit'i besleyen büyük kollardan biri olan Tezene deresinin 8 ile 14. km'si arasında yer almaktadır. Dere tabanları hariç olmak üzere dağlık ve engebeli bir arazi mevcuttur. irili ufaklı birçok dere Tezene deresine dik akmaktadır. bunlar içerisinde Köse Dağının eteklerinden gelen Hakır deresi daha büyük olup tamamen kayalık bir görüntü arzetmektedir. Köy sınırları içerisinde nitelikli orman alanı az olup, fidanlama çalışmalarına bağlı olarak bu miktarın arttığı gözlenmektedir. Baltalık diye tabir edilen meşe ormanları çoktur.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mart ve Haziran ayları arasında ziyadesiyle yağmur yağarken yazları kurak ve sıcaktır. Kışları yağış şekli kar olmaktadır. Ancak iklim değişiklikleri ya da son yıllarda yapılan barajların etkisiyle olmalı ki, karakteristik yağış şekillerinde büyük değişiklikler olmuştur. Bu bağlamda, kışın eskisi gibi kar yağışı olmamaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Vadi tabanında; öncelikle herkesin kendi ihtiyacına yönelik olmak üzere, sulu tarım yapılmaktadır. Patates,kuru fasulye, soğan, mısır v.b başlıca tarım ürünlerini oluşturmaktadır. Fidanlama çalışmalrından dolayı, 10 sene öncesine kadar olna 500 civarındaki küçük baş hayvan yerine 50 civarında sığır beslenmektedir. 6-7 kişi 100'ü aşkın kovanla arıcılık yapmaktadır. Tarım ve hayvancılığın dışında köyün birçok sakini, özel ya da kamu kuruluşlarında çalışmakta ya da herhangi bir emekli aylığı almakadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak ana okulu eğitimden dolayı faydalanmaktatır
Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır  . PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup; köy, Gümüşhane- Bayburt karayolunun Erzincan ayrımından 8 km içeridedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.