Gümüşhane  Pirahmet  Köyü

Gümüşhane Pirahmet Köyü

Pirahmet Köyü haberleri, Gümüşhane Pirahmet köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pirahmet köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Pirahmet köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Pirahmet Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pirahmet Köyü son dakika gelişmeleri, Pirahmet Köyü ne özgü yemekler, Gümüşhane Pirahmet Köyü nün tarihi, Pirahmet Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pirahmet Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pirahmet Köyü , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pirahmet Köyü Resimleri ve Pirahmet Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşhane Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Gümüşhane Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve Gümüşhane Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Pirahmet Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Gümüşhane Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pirahmet, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Gümüşhane Erzurum yolu üzerinde yer alan Pir Ahmet köyü adını Fatih Sultan Mehmet'in hala oğlu olan Afşar boyunun Karamanlı kolundan Karamanoğlu Pirahmet Bey'den almaktadır. 1451'den sonra Osmanlı ile karşı karşıya gelen Karamanoğulları Beyliği'nin Pirahmet Bey zamanında varlığını bir süre daha devam ettirdiği bilinmektedir.
Köy halkının tamamına yakını Oğuzların Afşar boyundan gelmektedir. Türkmen örf ve adetleri ile Gümüşhane'ye ait bütün gelenek ve görenekler (düğün benzeri özel günlerde) görülmekte ve yaşatılmaya çalışılmaktadır.
Gümüşhane merkezine 15 km uzaklıktadır. Köy dağlarının birçoğu volkanik dağların dış püskürük taşlarıyla ile oluşmuştur. Bitki örtüsü olarak da; kuzeye bakan yamaçlarda sık orman örtüsü görülmektedir. Güneye bakan yamaçlarda ise zayıf bitki örtüsü hakimdir ve makiye benzer çalılıklardan oluşmakdadır. Köy etrafını çevreleyen dağların ortalama yükseltisi 1600-1700 civarındadır. Dağları, birden fazla milli park statüsünde güzellikler ve gizemli oluşumlar barındırmaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Ayrıca kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Aynı zamanda ADSL hizmeti bulunmaktadır. Belediye otobüsleri saatte bir şehirle servis çekmektedir. 2006 yılı itibarıyla Jandarma örnek köyü seçilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.