Gümüşova Dereköy Köyü

Gümüşova Dereköy Köyü

Dereköy Köyü Haberleri, Gümüşova Dereköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Dereköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Dereköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gümüşova Dereköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereköy köyü son dakika gelişmeleri, Dereköy köyüne özgü yemekler, Gümüşova Dereköy köyünün tarihi, Dereköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereköy , Düzce ilinin Gümüşova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereköy Köyü Resimleri ve Dereköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşova Düzce Arası Kaç Km? Gümüşova Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Gümüşova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Gümüşova Dereköy Köyünde doğan biri var mı? Gümüşova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dereköy , Düzce ilinin Gümüşova ilçesine bağlı bir köydür.

Gümüşova ilçesine bağlı Ardıçdibi köyünün Deregözü mahallesinde kuruluşu gerçekleşen Dereköyü, Dereköy ismini bu mahalleden geçen dereden esinlenerek almıştır.

Köyde gelenek ve görenek tipik Karadeniz bölgesi özelliklerini taşır.Köylüler genelde Trabzon ve Giresun kökenlidir.Köyde üç mahalle bulunmaktadır. Bunlar; Deregözü, Bıçkıbaşı ve Espitdüzü mahalleleridir. Büyük baş ve küçük baş hayvana uygun bir coğrafyası olduğundan hayvan çeşitliliği vardır.Köyün kurulmasına en fazla katkıda bulunanlar Halit Taymaz, İzzet Çetin, Halil Sadak,Şükrü Gündoğdu ve Adem Sadak'tır. Köyün kuruluşunda ve eğitiminde emeği geçenler arasında ;ilk olarak Ardıç dibi köyüne öğretmen olarak atanan ve ilk okul öğretmenliğine dereköyünde devam eden Enver ARIKAN 'ın emeği büyüktür.Köyde okur yazar oranı %100'e yakındır ve bu oran çevre köyleri içerisinde en yükseğidir.Pilotundan,doktoruna,öğretmenine ,polisine ,yöneticisine ve devlet memuruna birçok gurur kaynağı vardır.Geleneksel yemekleri ;karalahana çorbası galdirik turşusu ve hoşmaktır.Köy eski İpek Yolu’na ve şimdi bu yol üzerinden geçen TEM otoyoluna sadece 1 km mesafededir ve köy TEM otoyolundan rahatca görünebilmektedir.Kocataş,ayıini,bıçkı deresi, Değirmen yanı ,top sahası mevkii , espitdüzü,işaret ve oturak en önemli turizm merkezleridir. Köy bu yönleri ,güzellikleri ve misafir perver insanlarıyla gezilip görülmeye,doğayla iç içe huzurlu bir vakit geçirmeye değer bir yerdir.

Düzce il merkezine 27 km, Gümüşova ilçesine 9 km uzaklıktadır.Köy Ankara'ya 230 , Istanbul'a 220 ve Karadenize sadece 45 km mesafededir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyde dört mevsim de şartlarına uygun olarak yaşanır. Genelde iklim ılımandır.Köyde aşağı yukarı tüm agaç türleri bulunmaktadır. Bunların içinde meyve çeşitleri de yerlerini almışlardır. Başlıca ağaç türleri ise; kayın, karaağaç, gürgen, isteriç (garigen), meşe, kavak, kestane, ceviz, taflan, orman gülü, muşmula, kocayemiş, ıhlamur, citirik, kızılcık ve çınardır.Köyün ekonomisi tarım Fındık üretimi ve hayvancılığa dayalıdır.Ana geçim kaynağı fındık üretimi yapmaktır..

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağıve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Aynı zaman da köye muhtar Arif USTA önderliğinde ve köy halkı işbirliğiyle köy misafir hanesi, köy konuk evi ve köy kıraathanesi adı altıda halkın vakit geçirip sohbet edebileceği yeni bir mekan daha kazandırılmıştır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.