Gümüşova Soğuksu Köyü

Gümüşova Soğuksu Köyü

Soğuksu Köyü Haberleri, Gümüşova Soğuksu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Soğuksu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Soğuksu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gümüşova Soğuksu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Soğuksu köyü son dakika gelişmeleri, Soğuksu köyüne özgü yemekler, Gümüşova Soğuksu köyünün tarihi, Soğuksu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Soğuksu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Soğuksu , Düzce ilinin Gümüşova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Soğuksu Köyü Resimleri ve Soğuksu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşova Düzce Arası Kaç Km? Gümüşova Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Gümüşova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Gümüşova Soğuksu Köyünde doğan biri var mı? Gümüşova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Soğuksu , Düzce ilinin Gümüşova ilçesine bağlı bir köydür.

1864 büyük Kafkas sürgününden sonra kurulan Nüfren(Apsara)Soğuksu köyü isminin suyu buz gibi olan bir pınardan aldığı düşünülmektedir.

Köyde Abhazya'dan Türkiyeye zorunlu göçle gelen Abhazlar oturmaktadır.Yaklaşık 60 hane kadardır.Köy'ün muhtarlığını Muharrem Yuca Vanaca yapmaktayken şimdiki muhtarı Recai Çalışkan Vanaca dır. Köyün kurucuları Vanaca sülalesidir.Köyde Vanaca ların yeğenleri olan diğer sülalelerdende bulunmaktadır.Vanaca.

Düzce iline 26 km, Gümüşova ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım Fındık üretimine dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.