Gümüşova Sultaniye Köyü

Gümüşova Sultaniye Köyü

Sultaniye Köyü Haberleri, Gümüşova Sultaniye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sultaniye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Sultaniye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gümüşova Sultaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sultaniye köyü son dakika gelişmeleri, Sultaniye köyüne özgü yemekler, Gümüşova Sultaniye köyünün tarihi, Sultaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sultaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sultaniye , Düzce ilinin Gümüşova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sultaniye Köyü Resimleri ve Sultaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gümüşova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşova Düzce Arası Kaç Km? Gümüşova Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Gümüşova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Gümüşova Sultaniye Köyünde doğan biri var mı? Gümüşova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sultaniye , Düzce ilinin Gümüşova ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Eski adı Macır kürtler köyüdür.

Köy tarihçesi hakkında tutulmuş bir kayıt olmamakla beraber daha önceki dönemlerde köyde Rumların yaşadığı bildirilmektedir.Yapılan alt yapı çalışmalarında tarihi nitelik taşıyan su yolları bulunmaktadır.Köy cami'sinden sağa dönülen mahalle halen tapu sicil kayıtlarında KARA KİLİSE olarak geçmektedir.Köy halkı daha sonralarında buraya yerleşmekle beraber halkın çoğunluğu Macır az da olsa lazlar ikamet etmektedir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Düzce iline 11 km, Gümüşova ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son dönem yetişen nesil kamu kurumlarında ve de Düzce İl ve İlçelerinde bulunan Sanayi Kuruluşlarında çalışmaktadır.Ayrıca köy halkı kendi topraklarındanda gelir sağlamaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol mıcır asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köy yerleşim alanları tamamen belirlenmemiştir.bu yüzden yerleşim alanları tam belli değildir.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.