Gündüz Alp Tarihte Nasıl Ölüyor?

Gündüz Alp Tarihte Nasıl Ölüyor?

Ertuğrul beyin büyük oğlu Gündüz Alp İnegöl'ün fethi sırasında şehit düşüyor. Osman bey ile beylik yarışına giren Gündüz Alp kaybetmesine rağmen kardeşinin yanında yer alıyor.

Tekfur Ares' in efsane Şovalyesi Titan Gündüz Alp' i kaçırdı. Ertuğrul beyin karacahisar kalesini fethetme zamanı yine ertelenecek mi?

GÜNDÜZ ALP TARİHTE NASIL ÖLÜYOR?

Gündüz Alp'in kardeşi osman bey ile beylik mücadelini kaybetmesine rağmen yanında olduğu, Eskişehir de sancak beyliği yaptığını biliyoruz. İnegöl' ün alınışı sırasında şehit düşüyor.

Osman Gazi’nin abisi olan Gündüz Alp, Ertuğrul Gazi’nin büyük oğludur.

Gündüz Alp yetişkin olana kadar hayatta kalıyor, hatta Ertuğrul Gazi’den sonra Kayı Boyu’nun beyi olmak için kardeşi Osman Gazi ile yarışıyor.

Gündüz Alp çocuk yaşta ölmemiş, yetişkin kişiliğe ulaşmış ve Osman Gazi ile giriştiği beylik mücadelesini kaybetmesine rağmen yine de kardeşinin yanında kalmıştır.

Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüz Alp, Bizsans ile yapılan hemen hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü.

 

Tekfur Ares yine yaptı yapacağını ve Daryus olarak bilinen Titan' a Ertuğrul beyin oğlu Gündüz Alp'i kaçırttı. ŞLimdi ne olacak Ertuğrul Bey karaca hisar kalesini alabilecek mi yoksa gündüz' ün peşine mi düşecek?

Ertuğrul beyin karaca hisar kalesini alma hayali şimdilik suya düşmüş gözüküyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.