Güneysu Yeşilyurt Köyü

Güneysu Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt Köyü haberleri, Güneysu Yeşilyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Rize Köyleri Arasında yer alan Yeşilyurt Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Güneysu Yeşilyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilyurt köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilyurt köyüne özgü yemekler, Güneysu Yeşilyurt köyünün tarihi, Yeşilyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilyurt, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilyurt Köyü Resimleri ve Yeşilyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Güneysu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Güneysu Rize Arası Kaç Km? Güneysu Hava Durumu? Rize Köyleri ve Güneysu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Güneysu Yeşilyurt Köyünde doğan biri var mı? Güneysu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilyurt, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köydür.Yeşilyurt Köyü Tepebaşı Köyüne bağlı bir mezra iken 1955 yılında Köy statüsünü almıştır. Ayene dağının kuzeye bakan yamaçları ile Yeşilyurt köyü uzun zaman Tepebaşı köyüne mezralık etti. Buralar Tepebaşı halkının yazlık olarak ikamet ettikleri yerler oldu. Artan nüfusa paralel olarak halk mezra olarak kullandıkları yerlere temelli yerleştiler ve genellikle Alibaş oğulları Yeşilyurt köyünü kışlık ve yazlık ikamet edilecek bir yer haline getirdiler; buraya bir cami yapıp temelli yerleştiler. Neticede burası 1955 yılında Yeşilyurt adıyla yeni bir köy haline geldi. Yeşilyurt (Çumuzkoz) köyü, ismini kanundaki değişikliklerden aldığı ve yeşilin 52 tonunun 48 tanesini bünyesinde bulundurduğundan dolayı Yeşilyurt olmasına karar verilmiştir.
Karadeniz yemekleri başda olmak üzere köy düğünleri ve gelenekleri halen devam etmektedir adetten gelen geleneklerden birisi ise her zaman her an atılan tabanca ve tüfek fişekleridir buna karşılama denir.Ayrıca yeşilyurt köyünün yetiştirdiği estürman ve ses sanatçılarıda vardır sırasıyla (ALİ ERBAŞ, BORNOVALİ, kemençe sanatçısı, merhum) (ERDOĞAN ERBAŞ şair, söz,yazarı Bestekâr Senarist merhum )(HÜSEYİN ERBAŞ kemençe ve ses sanatçısı merhum ) (İSMAİL ERBAŞ,PİLİHOZLİ,Kemençe sanatçısı,merhum) 
Rize iline 15 km, Güneysu ilçesine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.ve yaz aylarında devamlı yağış olup sonbahar aylarında bu yağışlar 100/10 lara kadar düştüğü görülmektedir.Köyün ekonomisi tarım ve benzeri iş olanaklarına dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol beton olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.