Gürün Beypınarı Köyü

Gürün Beypınarı Köyü

Beypınarı Köyü haberleri, Gürün Beypınarı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beypınarı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Beypınarı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gürün Beypınarı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beypınarı köyü son dakika gelişmeleri, Beypınarı köyüne özgü yemekler, Gürün Beypınarı köyünün tarihi, Beypınarı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beypınarı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beypınarı, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beypınarı Köyü Resimleri ve beypınarı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Beypınarı Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

BEYPINARI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Beypınarı, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 182 km, Gürün ilçesine 44 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Gürün ilçesi Beypınar Köyü, Gürün İlçesi’nin kuzeybatı kesiminde, Pınarbaşı ilçesi ile sınır olan, ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Beypınar Köyü ismini, köyün aşağı kısmındaki Pınar(çeşme)dan almaktadır. Bu çeşmenin adı Beypınardır. Beypınar Köyü daha önceki yıllarda Pınarbaşı (Aziziye) ve Elbistan ilçelerine bağlıydı. Daha sonraki yıllarda Göbekören Nahiyesi ile birlikte Gürün ilçesi’ne bağlanmıştır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ancak Sağlıkevi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yolun 15 km lik kısmı bozuk stablize olup köyde elektrik ve evlerdetelefon vardır.

 Karakazan Kaynamasın

Karakazan kaynamasın
Atlı cirit oynamasın
Selam söylen Dikkolar’a
Bu yıl düğün eylemesin

Sabah ile erken kalkar
Sitili koluna takar
Kör olası nişanlısı
Su yolunda kama sokar

Çekmecemi açamadım
Yalık yazma seçemedim
Kama parlayıp gelince
Arsındım da kaçamadım

Günler değer ışıl ışıl
Turnamın kanadı yeşil
Toplan bacım as ayağın
Al kanlarım bulaşır

Çağırın Fatma teyzem gelsin
Gelsin de halimi görsün
Fatma teyzem sebep oldu
Ahirette sualini versin.

Kaynak: Mehmet Ali Öz, Bütün Yönleriyle Gürün İlçesi Kitabı, Seyhan Matbabası ve Grafik, 1993, sayfa 307-308, İstanbul.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.