Gürün Karapınar Köyü Video

Karapınar, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 178 km, Gürün ilçesine 30 km uzaklıktadır.Karapınar Köyü’nün ilk sakinleri Malkoç/Moğulkoç sülalesidir. Bilindiği gibi Malkoçlar/Moğulkoç Türkleri olarak bilinen sülaleden Ali Bey ve bab

Gürün Karapınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karapınar köyü son dakika gelişmeleri, Karapınar köyüne özgü yemekler, Gürün Karapınar köyünün tarihi, Karapınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karapınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karapınar, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karapınar Köyü Resimleri ve karapınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Karapınar Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karapınar, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 178 km, Gürün ilçesine 30 km uzaklıktadır.

Karapınar Köyü’nün ilk sakinleri Malkoç/Moğulkoç sülalesidir. Bilindiği gibi Malkoçlar/Moğulkoç Türkleri olarak bilinen sülaleden Ali Bey ve babası Bekir Bey Trakya'dan bu köye gelerek yerleşmişlerdir. Bu sülalenin asıl yerleşim yeri ise Beypınarı, Gürün 'dür. Bekir Bey, zamanının en zengini, hatırı sayılır bir kimse olduğu söylenmektedir. Karapınar Köyü’ne gelerek yerleşenlerden Haydar Bey, Neşet Bey,Ziya Bey,Niyazi Bey,Sezai Bey ve İrfan Bey MOĞULKOÇ sülalesindendirler.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar