Gürün Kızılburun Köyü Video

Kızılburun, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 150 km, Gürün ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Gürün Kızılburun köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılburun köyü son dakika gelişmeleri, Kızılburun köyüne özgü yemekler, Gürün Kızılburun köyünün tarihi, Kızılburun köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılburun köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılburun, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılburun Köyü Resimleri ve kızılburun köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gürün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gürün Sivas Arası Kaç Km? Gürün Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gürün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gürün Kızılburun Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KIZILBURUN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kızılburun, Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 150 km, Gürün ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Köy adını Gürün ile, Karadere arasındaki kızıl toprağıyla meşhur Kızılburun Platosundan alır, Gürün'den Kayseri istikametine gidilirken beyaz toprakların bittiği yerde kızıl burun çıkıntı şeklide bir platonun ucu gözükür, ismin burdan geldiği sanılmaktadır.

Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köylü genelde Anadolu geleneğine sıkı sıkı bağlıdır.

İklim Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve Kar yağışlıdır. Yağmurlar en çok ilkbaharda yağar. Az yağışlı, kışları soğuk yazları sıcak bir kara iklimi vardır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Telefon santralı vardır, Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak kapalıdır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar