Hafik Beykonağı Köyü

Hafik Beykonağı Köyü

Beykonağı Köyü haberleri, Hafik Beykonağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beykonağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Beykonağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Beykonağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beykonağı  köyü son dakika gelişmeleri, Beykonağı köyüne özgü yemekler, Hafik Beykonağı köyünün tarihi, Beykonağı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beykonağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bakımlı, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beykonağı Köyü Resimleri ve beykonağı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Beykonağı Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

BEYKONAĞI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Beykonağı, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ilk yerleşimcilerinin Sivas Divrik'den gelenlerce oluşturulduğu, eski adının Divriğin olduğu ve daha sonra Beykonağı olarak isminin değiştirildiği bilinmektedir. Anadolu kültürünün ve Anadolu insanının bütün izlerini bulabilirsiniz.

Sivas iline 83 km, Hafik ilçesine 61 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklimve Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün iklimi, karasal iklimve Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ayrıca yayla turizmine elverişlidir birçok tarihi ören yerleri vardır ama ne yazıkki gün ışıgına çıkarılamaışdır turizm için bulunmaz bir yerdir dogası suları yaylası çok güzeldir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak kullanıma hiç açılamamıştır . Köye ulaşımı sağlayan yol kısmi asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.