Hafik Düğer Köyü

Hafik Düğer Köyü

Düğer Köyü haberleri, Hafik Düğer köyü güncel son dakika gelişmeleri, Düğer köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Düğer köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Düğer köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düğer köyü son dakika gelişmeleri, Düğer köyüne özgü yemekler, Hafik Düğer köyünün tarihi, Düğer  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düğer köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Düğer , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düğer Köyü Resimleri ve düğer köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Düğer Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

DÜĞER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Düğer, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Düğer adının kökeni, Oğuz Türklerinden olan Döğer kabilesinden gelmektedir. Sivas iline 58 km, Hafik ilçesine 27 km uzaklıktadır. Genelde dağlık olmakla birlikte ormanlık araziler mevcuttur.

Karasal iklim görülür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır.

Sağlık ocağı vardır ancak sağlık çalışanı yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.