Hafik Günyamaç Köyü

Hafik Günyamaç Köyü

Günyamaç Köyü haberleri, Hafik Günyamaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Günyamaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Günyamaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Günyamaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Günyamaç köyü son dakika gelişmeleri, Günyamaç köyüne özgü yemekler, Hafik Günyamaç köyünün tarihi, Günyamaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Günyamaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Günyamaç , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Günyamaç Köyü Resimleri ve günyamaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Günyamaç Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜNYAMAÇ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Günyamaç, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür.Muhtarı İsmail Arslan'dır. Köyün eski adı Ermenice olan Prapert (ya da Braberd) sonralari Pirepürt, Cumhuriyet'in ilanından sonra ise Günyamaç olarak değiştirilmiştir. 

Köyün bazı kısımlarına hem Ermenice olduğu varsayılan hem de Türkçe adlar verilmiştir. Bunlardan bazıları; Danzut, Domdoma, Mamutlu, Alışyeri, Çamışyeri, Sığırlık, Leker ve Keşişpınarı'dır. Cumhuriyet kurulmadan hemen önce 72 hane Ermeni nüfusu vardır. Surp Toros kilisesinin kalıntıları hala köyde bulunabilir.

Günyamaç Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, 1968'den beri İstanbulda faaliyet göstermektedir. Kurucu Dernek Başkanı Mahmut Aslıvar'dır. Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Emrah Örnek'tir.

Köyün, Günyamaçspor adında İstanbul Amatör Liglerinde mücadele eden spor kulübü vardır. Spor Kulübü Kurucu Başkanı Zeynel Gündoğan'dır.

Sivas iline 43 km, Hafik ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.