Hafik Kamışköy

Hafik Kamışköy

Kamışköy haberleri, Hafik Kamışköy güncel son dakika gelişmeleri, Kamışköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kamışköy de vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Kamışköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kamışköy son dakika gelişmeleri, Kamışköy köyüne özgü yemekler, Hafik Kamışköy tarihi, Kamışköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kamışköy e ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kamışköy, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kamışköy Resimleri ve kamışköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Kamışköy Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAMIŞKÖY GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kamışköy, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı eskilerde kamiş köyü önünden gecmekte olan kamış suyu kenarında bol miktarda kamiş otu bulunurmuş ve ismini o otlardan aldığı rivayet edilmektedir.

Köyde müslüman Türk yaşam şekli gelenek ve görenekleri hjüküm sürmektedir.dini bayramlar düğünler asker ugurlama yayla göçü köyde coşkunu gerçek anlamda zirve yaptıgı günlerdir.

Köyde eskiden ustalar ahşap el sanatları işinde uzmanken kadınlar ise sivasın her tarafında oldugu gibi muhteşem el işi çeyizleri el dokuma çuuları ile tarihi mirastaki eserlerin yaşayıp bu günlere ulaşmasında büyük payın sahibidirler. 

Tüm cevre köylerde oldugu gibi bizim köydede bir düğün olmayalı bir davul sesi duymayalı yıllar oldu düşünüyorum da acaba bir daha oralarda o coşku yaşanırmuı bilinmez. Düğünlerde oynana halaylar geceleri köy odasında oynana yüüzk oyunu bir daha yaşanırmı acaba .

Sivas iline 66 km, Hafik ilçesine 27 km uzaklıktadır.köy doğuda şahin köyü kuzeyde alanyurt cakmak esenli köyleri,batıda otmanalan ekingölü alibeyli akkaya kuzeyde kaytrmış güneydoğusunda maden köyleri ile komşu olmaktadır oldukça geniş bi coğrafyası vardır ve yazları tarihi bakırbeli yaylasına yaylaya cıkmak bizim köye özel bir ayrılacılıktır ayrıca yeni yapılan özen barajı tamamen dolduğu zaman köy baraj manzalı hale gelmektedir ve buda ayrı bir özellik ve güzellik katmaktadır

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. köy kışın 5 ay yoğun kar yağişi almaktadır ilkbahar cok ayrı bir güzellikte yaşanmaktadır bizim köyde her dağ ayrı bir renk cümbüşü yaşatmaktadır.ama yaylamız bir başka güzellik arzeder ve sivas il merkezi uzak olmasına rağmen şehirde yaşayanları cezbeder yazın genelde kurak anadolu iklimi hüküm sürer.ilkbahar ve sonbaharda bol miktarda yagmur almaktadır.

köy maalesef artık ekonomik olarak herhangi bir deger üretemez olmuştur ve diğer anadolu köylerinde olduğu gibi yazın emekli vatandaşlarımızın köye dönmesi ile bir canlılık yaşanmakatadır.tarım ve hayvancılık hrhangi bir gelir getrimdiği için oldukça azalmıştır ve sadece aileler kendi ihtiacı için 3-4 büyük baş hayvanbulundurmaktadır başkada bir ekonomik gelişme yoktur

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.