Hafik Karayaprak Köyü

Hafik Karayaprak Köyü

Karayaprak Köyü haberleri, Hafik Karayaprak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karayaprak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karayaprak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Karayaprak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karayaprak köyü son dakika gelişmeleri, Karayaprak köyüne özgü yemekler, Hafik Karayaprak köyünün tarihi, Karayaprak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karayaprak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karayaprak , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karayaprak Köyü Resimleri ve karayaprak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Karayaprak Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAYAPRAK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karayaprak, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Sivas ili Hafik ilçesine bağlı Karayaprak köyü, Celalli nahiyesine bağlıdır. Barçın köyü ile Kabalı köyü arasında kalan köy, Kırma tepesinin doğuya bakan bölümünde Gürlevik dağını karşıdan görür şekilde konumlanmıştır ve köy meydanındaki 400 yıllık olduğu sanılan büyük bir ceviz ağacı ile ünlüdür.

Köy, Kada Veli adında birisinin malatya arguvan taraflarından göçerek iki oğlu ile birlikte Yeniköy diye bilinen köyün yakınlarında Karayaprak adı verilen bir yerde yerleşmesiyle kurulmuştur. Bütün köy bu aileden gelmektedir. Daha sonra Cumhuriyet döneminde soyadı kanunu çıkınca o zamanki köy muhtarı Veyis Efendi (Veyis Erdemir) bütün köyün akraba olmasından dolayı ERDEMİR soyadını seçmiş ve herkesin soyadını aynı kaydettirmiştir. Ancak daha sonraları sebebi pek bilinmemek le birlikte (nüfus memurlarının yazım hatası olduğu sanılıyor) bazı kişilerin soyadı Ertemur ve Ertemür gibi değişimlere uğramıştır.

Türkmen Alevi kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köy nüfusu alevi olduğu için alevilere dair tüm gelenek ve görenekler devam etmekle birlikte nüfusunun tamamı istanbulda yaşamakta olup son yıllarda istanbuldan kazandıkları ile ev yaptırıp yaz aylarında tatil için birkaç ay kalmaya gelmektedirler.

Sivas iline 63 km, Hafik ilçesine 35 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi eskiden tarım ve hayvancılığa dayalıymış ancak göç nedeni ile ekonomik etkinlikte kalmamıştır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak ve şose olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.