Hafik Kurugöl Köyü

Hafik Kurugöl Köyü

Kurugöl Köyü haberleri, Hafik Kurugöl köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kurugöl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kurugöl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Kurugöl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurugöl köyü son dakika gelişmeleri, Kurugöl köyüne özgü yemekler, Hafik Kurugöl köyünün tarihi, Kurugöl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurugöl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karlı , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurugöl Köyü Resimleri ve kurugöl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Kurugöl Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

KURUGÖL KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kurugöl, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Köy adını mevkideki Kurugöl gölünden almıştır. Kurugöl köyü 1924 yılında, Sivas ili Zara İlçesi Pazarcık köyü ve Culhalı köylerinden gelen halkın buraya yerleşmesi ile kurulmuştur. 1930 yılında köy şimdiki yerleşim mevkiine göç etmiştir. Alevi yurttaşların yaşadığı bir köydür.

1970'lerde köy Göç vermeye başlamıştır ve günümüzde köylülerin çoğu İstanbul'da yaşamaktadır. Köylüler, İstanbul'da 1992 yılında "Sivas Hafik Kurugöl Köyü Kültür ve Dayanışma Derneğini" kurarak köy ile kültürel bağlarını sürdürüyorlar. Köyün nüfusu yaz aylarında 100 lü rakamları geçmektedir.

Köyde; Madımak,İçli Köfte,Kıllor,Gırık gibi yöresel yemekler yapılır.Sivas iline 54 km, Hafik ilçesine 24 km uzaklıktadır. Köyün adını aldığı göl köye ayrı bir güzellik katmaktadır. Çeşitli kuş türleri (Turna, Kaz, Ördek vb.) barınır bu gölde. Köyün alt kısmında dere akar.

Tarım'la geçimini sağladağından köy halkı, yemek kültürüde üretime göre şekillenmiştir. Bunların dışında köyde yetişen yemişlerden de reçeller ve içecekler yapılır (Kuşburnu reçeli, kuşburnu çayı, Karamuk reçeli vb.)

Sivas iline 54 km, Hafik ilçesine 24 km uzaklıktadır. Köyün adını aldığı göl köye ayrı bir güzellik katmaktadır. Çeşitli kuş türleri (Turna, Kaz, Ördek vb.) barınır bu gölde. Köyün alt kısmında dere akar.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. cemevi vardır, gasılhane vardır. köyde ayrıca çocuk parkı da bulunmaktadır

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.