Hafik Madenköy

Hafik Madenköy

Madenköy haberleri, Hafik Madenköy güncel son dakika gelişmeleri, Madenköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Madenköy de vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Madenköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Madenköy son dakika gelişmeleri, Madenköy'e özgü yemekler, Hafik Madenköy'ün tarihi, Madenköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Madenköy'e ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Madenköy, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Madenköy Resimleri ve madenköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Madenköy de doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

MADENKÖY GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Madenköy, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının köyde bulunan maden ocaklarından geldiği bilinmektedir. Köy daha evvelce Günyamaç köyünün yaylalığı iken dedelerimiz 19.yüzyıl başlarında köyün baraj suları altında kalan yerine yerleşmişlerdir.Şu an köy ekilen arazilerinin sular altında kalmasına rağmen hane sayısını daha da artırarak bir sayfiye yeri görüntüsünü aldığı yeni yerine yerleşmiştir.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyün geleneksel yemekleri: madımak, ayran çorbası, sarı burma tatlısı, sini böreği,Hıngel , eşkülaş , könbe , kete , ev makarnası .

Sivas iline 60 km, Hafik ilçesine 23 km uzaklıktadır. 7 Pare diye adlandırılan Köyler Birliğine mensuptur ve bunlar hepsiyle birbiriyle yakınlık vardır. 7 Pare köyler; -Besinli Köyü (Buhiya) -Alanyurt Köyü -YeniKöy -Şahin Köyü -pusat Köyü -Kamış Köyü

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. köy kışın 5 ay yoğun kar yağişi almaktadır ilkbahar cok ayrı bir güzellikte yaşanmaktadır . Yazın genelde kurak anadolu iklimi hüküm sürer.ilkbahar ve sonbaharda bol miktarda yagmur almaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.