Hafik Pusat Köyü

Hafik Pusat Köyü

Pusat Köyü haberleri, Pusat Küpecik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pusat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Pusat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Pusat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pusat köyü son dakika gelişmeleri, Pusat köyüne özgü yemekler, Hafik Pusat köyünün tarihi, Pusat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pusat köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pusat , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pusat Köyü Resimleri ve pusat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Pusat Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

PUSAT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Pusat, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. İsmini silah anlamına gelen pusattan almıştır. İlk yerleşim tarihi tam olarak bilinmemektedir. Selçuklular zamanından bu yana yerleşimin olduğu rivayet edilmektedir. Köyün buraya yerleşimi ise 250 - 300 seneyi bulmaktadır. İlk zamanlarda Doğanşar' dan (eski adı İpsile' den), yayla yapmak maksadıyla gelinmiştir. Zamanla bu yaylalar kalıcı hale getirilmiştir.

Köyümüzden önce bu topraklarda Emre Köy' ün bulunduğu bilinmektedir. Emre Köy' ün Sivas' a daha yakın topraklara göç etmeleri ile birlikte bu topraklar yurt edinilmiştir. Böylece köy şimdiki yerinde kalıcı hale gelmiştir.

Sivas iline 58 km, Hafik ilçesine 24 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık(Alabalık Yeni dahailerdeki zamanlarda ) bağlıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır vekanalizasyon şebekesi de vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. 
Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köyde yapılmakta olan ve başlanacak olan toplam 140 tane Aile vardir. Köye Ait İki camii bulunmaktadir. Biri Baraj suları altında Biri yapılmaktadır. Alt Yapı Elektrik Su gibi kullanım ihtiyaçları köyün yeni olmasından dolayı tekrar yapılmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.