Hafik Yalnızağıl Köyü

Hafik Yalnızağıl Köyü

Yalnızağıl Köyü haberleri, Hafik Yalnızağıl köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yalnızağıl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yalnızağıl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Yalnızağıl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yalnızağıl köyü son dakika gelişmeleri, Yalnızağıl köyüne özgü yemekler, Hafik Yalnızağıl köyünün tarihi, Yalnızağıl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yalnızağıl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yalnızağıl, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yalnızağıl Köyü Resimleri ve yalnızağıl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Yalnızağıl Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

YALNIZAĞIL KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yalnızağıl, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. 1700-1800 lü yıllarda ermenilerin yaşadıgı bir köydür kurtuluş savaşından sonra cumhuriyetle beraber TÜRK kökenli vatandaşlarımızın civar köylerden gelerek yerleştigi bir yerleşim birimi halini almıştır zamanla sosyal ve ekomonik nedenlerden dolayı 1880_1987 yılları arasında istanbul başta olmak üzere metropol şehirlere taşınmışlardır

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyün gelenek, göreneklerini halen unutmamış yaşatmaya çalışan bir yapıda olup İstanbul'un Sultangazi ilçesinde Yanlızağıl Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği mevcuttur. Yöresel yemekleri, SARMISAKLI KÖMBE ,AYRANLI ÇORBA ETLİ EKMEK VS.

Sivas iline 63 km, Hafik ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.