Hastanede Tahtakurusu Alarmı !

Hastanede Tahtakurusu Alarmı !

İzmir’in ayaktan ve acil hasta yükünün üçte ikisine hizmet veren İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tahtakurusu alarmı verildi. Hastanede Böcekler Geziyor ! Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na ulaşan hasta yakınları...

Tepecik Hastanesi'nde Böcek Görüntülendi.

İzmir’in ayaktan ve acil hasta yükünün üçte ikisine hizmet veren İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tahtakurusu alarmı verildi.

Hastanede Böcekler Geziyor !

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na ulaşan hasta yakınları ve sağlık. personelleri, “Servislerde tahtakurusu ve böcekler kol geziyor. Burada sağlık hizmeti veriliyor” diye isyan etti.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesini böcekler bastı

Başhekim Dr. Keskin, “Bina ve Mobilyalar Eski Olduğu İçin Böcek Sorunu Yaşanabiliyor”

Hastane Başhekimi Doç.Dr. Mehmet Zeynep Keskin, hastane binasının eksi olması nedeniyle tahtakurusu ve böcek sorunlarının yaşanabildiğini söyledi. Başhekim Dr. Keskin, “Üç ay öncesinde bu sorunlar daha çok görülüyordu. Biz düzenli olarak mobilyaları ve hastaneyi ilaçlatıyoruz. Tabi binanın ve kullanılan mobilyaların çok eski olması nedeniyle tahtakurusu sorunuyla karşılaşabiliyoruz” dedi.

Hastane Başhekimi Doç.Dr. Mehmet Zeynep Keskin, hastane binasının eksi olması nedeniyle tahtakurusu ve böcek sorunlarının yaşanabildiğini söyledi.Hastane Başhekimi Doç.Dr. Mehmet Zeynep Keskin, hastane binasının eksi olması nedeniyle tahtakurusu ve böcek sorunlarının yaşanabildiğini söyledi.

Çocuk ve Erişkin Servislerde Görülüyor

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk servisleri ve erişkin servislerinde tahta kurusu ve böcekler görüntülendi. Tahta kurumlarının hasta ve yakınlarını, sağlık personelini ısırdığı öğrenilirken, CİMER’e konu ile ilgili onlarca şikayet gittiği bildirildi.

 

Tepecik Hastanesi Hakkında

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk olarak şimdiki ismi Yenişehir olan semtte 500 yataklı, Sosyal Sigortalar Kurumu’na ait bir hastane olarak 6 Ekim 1971 tarihinde hizmete açıldı.  İlk açıldığı yıllarda 6 cerrahi, 6 dahiliye, 1 üroloji, 1 ortopedi, 1 nisaiye uzmanı ile hizmet vermeye başladı. İstanbul’da kurulmuş olan Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanmış protokol kapsamında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanmış olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2016 yılında Üniversite Hastanesi Statüsü kazanmıştır. Hastane şu anda toplam 100.671 metrekare kapalı alanda 910 yatak tescilli olarak hizmet vermekte.

Tahtakuruları Hakkında

Tahtakuruları; besin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla evlerde yahut kapalı olan yaşam alanlarında bulunur ve oradaki yaşayan canlılara yaklaşırlar. Tahtakurularının yalnızca memeli canlılardan yahut kuşlardan beslendikleri bilinmektedir. Yapıştığı canlının cildini delen ve uzun ağzı ile kan çekerek karınlarını doyuran tahtakurularından ilaçlama yöntemi ile kurtulmak mümkündür. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.