Havalar soğuyor dikkat! Evde soğuk algınlığı doğal ve bitkisel yollarla nasıl giderilir?

Havalar soğuyor dikkat! Evde soğuk algınlığı doğal ve bitkisel yollarla nasıl giderilir?

Soğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle havalar soğuduğunda, özellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Peki çaresi ne?

Çoğunlukla çocuklarda görülen ve terleyip ardından üşüme olayına dikkat edemedikleri için uzun süren soğuk algınlığına dayalı öksürme sorunlarına çözüm haberimizde... Bir çok kişide C ve E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu sebeple soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde basit çözümler bulunabilir.

Dikkat edilmesi gereken temel noktalardan birisi hastalık henüz üst solunum yollarındayken hemen direnç artırıcı besinlerle vücudu takviye etmektir.

Alt solunum yollarına inmesini engellemek için sirke veya tuzlu su gibi dezenfekte özelliği olan sıvılarla gargara yapılabilir. 

Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını gidermeye yarayan doğal ve bitkisel yollar...

Sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı belirtileri, bazı kişilerde hafif hissedilirken bazılarında akut seviyelere varabilir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler soğuk algınlığına bağlı sebeplerden ötürü nezle veya grip olabilmektedir.

Özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda görülme ihtimali yetişkinlere oranla çok daha fazladır. Soğuk algınlığına C ve E vitamini içeren besinler başta olmak üzere birçok farklı yiyecek iyi geliyor. Aynı zamanda bitki özlü çaylar da iyileşme sürecini olumlu olarak etkilemektedir.

Soğuk algınlığına ne iyi gelir?

Nane-limon.

Zencefilli bal.

Tarçınlı ballı süt.

Limonlu ıhlamur.

C vitamini.

Boğaz pastilleri.

Ekinezya çayı

Tavuk ve paça çorbası

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.