Havsa Musulca Köyü

Havsa Musulca Köyü

Musulca Köyü haberleri, Havsa Musulca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Musulca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Havsa köyleri arasında yer alan Musulca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Havsa Musulca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Musulca köyü son dakika gelişmeleri, Musulca köyüne özgü yemekler, Havsa Musulca köyünün tarihi, Musulca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Musulca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Musulca , Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Musulca  Köyü Resimleri ve Musulca  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ve Havsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Havsa Musulca Köyünde doğan biri var mı? Havsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Musulca, Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Edirne iline 33 km, Havsa ilçesine 14 km uzaklıktadır.

Eski ismi Musaç veya Musuç olan köyde 20. asrın başında Rumların yaşadığı bilinmektedir. Štipli Bulgar Lyubomir Miletiç'in tespitlerine göre 1912 senesinde Bulgar Kilisesine geçen 25 aile ve 120 nüfuslu bir Bulgar köyüdür. 2. Balkan harbinden sonra halk Bulgaristan'a geçmiştir.  Köye Bulgaristan muhaciri Türkler yerleştirilmiştir.

Köyde Alevi vatandaşlar tarafından geleneksel olarak Konacık ve Şükür Duası etkinliği yapılmakta; yoğun katılımla birlikte geleneksel yemekler pişirilerek ikram edilmektedir.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.