Havsa Osmanlı Köyü

Havsa Osmanlı Köyü

Osmanlı Köyü haberleri, Havsa Osmanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Osmanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Havsa köyleri arasında yer alan Osmanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Havsa Osmanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Osmanlı köyü son dakika gelişmeleri, Osmanlı köyüne özgü yemekler, Havsa Osmanlı köyünün tarihi, Osmanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Osmanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Osmanlı , Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Osmanlı  Köyü Resimleri ve Osmanlı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ve Havsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Havsa Osmanlı Köyünde doğan biri var mı? Havsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Osmanlı, Edirne ilinin Havsa ilçesine bağlı bir köydür. Edirne iline 29 km, Havsa ilçesine 4 km uzaklıktadır.

 Bir rivayete göre, köyün hemen kuzeyinde Osman Ağa adında birinin çiftliği varmış. Bu Osman Ağanın adından 'Osmanlı' adını aldığı söylenmektedir.

Köy halkı gelenek ve göreneklerine oldukça bağlıdır. Klasik Türk mutfağı yemekleri görülür. Özellikle köyde üretilen Osmanlı Sucuğu markalaşmıştır. Bu köydeki sucuğun lezzeti tadılmaya değerdir.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün batı yönünde, eski bir mezarlık kalıntıları bulunmaktadır. Ayrıca köye yakın bir bölgede Hristiyan mezarlıkların kalıntıları yer almaktadır. Köyün batı yönünde 3 adet Tümülüs bulunmaktadır.

Köyde eğitime önem verilmektedir. Ayrıca köyden yetişmiş çok sayıda bürokrat, yönetici, memur, öğretmen de vardır.

Köyün ekonomik yönünü tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu bulunup öğrenci sayısı çok azdır bu yüzden taşımalı öğretim yapılmaktadır. Köyün kendi içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Köyde sağlık ocağı bulunmaktadır. Köyün ara yolları toprak, ana yolları asfalt olup Havsa ilçesini otobana bağlayan yol üzerindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.