Havza Atatürk Evi ve Müzesi

Havza Atatürk Evi ve Müzesinde Atatürk'ün kaldığı süre içerisinde çalışma bürosu olarak kullandığı oda ve yatak odası, içindeki orijinal yada o döneme özgü ve aslına yakın eşyalar ile tefriş edilerek müze haline dönüştürülerek 25 Mayıs 2002 tarihinde Havz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 18 gün boyunca milli mücadelenin ilk merkez karargahı olarak o dönem Havza da faaliyette bulunan Mesudiye otelini kullanır.

Havza Atatürk Evi ve Müzesinde Atatürk'ün kaldığı süre içerisinde çalışma bürosu olarak kullandığı oda ve yatak odası, içindeki orijinal yada o döneme özgü ve aslına yakın eşyalar ile tefriş edilerek müze haline dönüştürülerek 25 Mayıs 2002 tarihinde Havza Atatürk Evi ve Müzesi" adıyla hizmete açılmıştır.

Bu müzede bulunan odalar Atatürk'ün Milli Mücadelemizde izlediği yol üzerinde bulunan kentlerimizin adına ithaf edilerek düzenlenmiştir. "Amasya","Erzurum","Sivas" ve " Ankara" odaları olarak adlandırılan bu odalarda Atatürk'ün bu kentlerimizdeki etkinlikleri ile ilgili belge, kitap ve fotoğraflar sergilenmektedir.

İlginç ve tarih kokan bu müzeyi sizler için gezerek, bu tanıtım belgeselini amatör bir ruhla sizler için hazırladım. Umarım beğenirsiniz.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar