Hekimler İş Bırakıyor !

Hekimler İş Bırakıyor !

Hekimler İş Bırakıyor ! Türk Tabipler Birliği yaptığı açıklamada, “Biz bu ülkede sağlığı var edenler olarak 15 Aralık 2021 günü yaşadığımız sorunları dile getirmek ve çözüm talep etmek adına G(ö)REV başında Sağlık Bakanlığı’nı...

Hekimler İş Bırakıyor ! Türk Tabipler Birliği yaptığı açıklamada, “Biz bu ülkede sağlığı var edenler olarak 15 Aralık 2021 günü yaşadığımız sorunları dile getirmek ve çözüm talep etmek adına G(ö)REV başında Sağlık Bakanlığı’nı ve iktidarı uyaracak. Sağlığın planlanmasından sunulmasına kadar karar alma süreçleri içinde yer alacağımız bir sağlık sistemi inşa edilinceye kadar birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’dan Hekimlere 15 Aralık G(ö)REV Mektubu şöyle

Mesleğimizin gittikçe değersizleştirildiği, yükümüzün de giderek arttığı salgın günlerinde hep birlikte olduğumuz biricik örgütümüzün gücüyle, Beyaz Yürüyüşle yükselen Beyaz Forumla ortaklaştığımız değerlerde birlikteliğimizin, o coşkulu ve umutlu yürüyüşümüzün verdiği cesaretle bir kez daha size sesleniyorum. Özellikle son zamanlarda dayanışmamızı büyüterek sürdürdüğümüz eylemlerle hem özlük haklarımız için hem de bizi değersizleştiren sağlık politikalarına dair kurulan sözün karşılık bulduğunu hep birlikte gördük. “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek başlattığımız mücadele programımız, kamudan istifaları, yurtdışına göçleri, şiddet sayılarını, geçinemiyoruz çığlıklarını göz ardı edemeyecekleri bir biçimde ülke sağlık gündeminde ana gündem haline getirdi. Bakanlık daha fazla sessiz kalamadı. Emeğimizin gücü ve mücadele kararlılığı sağlık bütçe görüşmelerine yansıdı. Bir telaşla bu güçlü ve haklı mücadeleye yanıt olarak 1 Aralık günü hazırlanan tasarıyla sözde iyileştirme adı altında hekimlerin arasındaki eşitsizliği daha da derinleştirdiler. Hekimlerin çalışma arkadaşlarını görmezden gelip bu düzenleme ile bizleri ve ortak mücadelemizi bölmeye soyundular. Sonrasında bu tasarıyı da geri çekerek belirsiz bir zamana ertelemeleri öfkemizi birbirimize yöneltmemize ön ayak olarak mücadelemizi etkisizleştirme çabası olarak karşımıza çıktı.

Unutulmamalıdır ki, başlattığımız bu mücadele sadece hekimler için değil; tüm toplum için, sizin, bizim, hepimiz içindir. Bizi yalnızlaştırmalarına, dayanışmamızı kırma çabalarına izin vermeyeceğiz. Biz “Emek Bizim, Söz Bizim” dedik, demeye de devam edeceğiz.

Vazgeçmeyeceğimiz taleplerimiz çok açık:

Sağlıkta özelleştirmeci, hastanelerimizi satan politikalara karşı bu uyarı G(ö)REVi;

  • Koruyucu sağlık hizmetlerini savunmak içindir.
  • Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ücret talebimiz içindir.
  • Güvencesiz, gerçekdışı bahanelerle işimizden edildiğimiz ve köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmesi, güvenceli çalışabilme talebimiz içindir.
  • Şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri, sağlıklı çalışma ortamları talebimiz içindir.
  • COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılması içindir,
  • Ağır ve tehlikeli işler kapsamında faaliyet yürüten tüm işkolu emekçileri için 3 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi; ek göstergelerin 3600’den 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi içindir.

Biz bu ülkede sağlığı var edenler olarak 15 Aralık 2021 günü yaşadığımız sorunları dile getirmek ve çözüm talep etmek adına G(ö)REV başında Sağlık Bakanlığı’nı ve iktidarı uyaracak; sağlığın planlanmasından sunulmasına kadar karar alma süreçleri içinde yer alacağımız bir sağlık sistemi inşa edilinceye kadar birlikte mücadele edeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın! Bu G(ö)REV emeğimize, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıktığımızı gösteren bir uyarıdır. Toplum da sesimize kulak vermeli, hekimlerin, sağlık çalışanlarının, emekçilerin sözünü, sağlık sistemini değiştirecek gücünü iktidar görmelidir.

Bugün artık ortak değerlerimizi, mesleki mücadelemizi, coşkumuzu, umutlarımızı, emeğimizden aldığımız güçle görünür kılmanın zamanıdır.

Dayanışmayı büyütmenin, birimiz eksik olduğunda “omuz başımızda yokluğunuzu” hissetmenin günüdür.

Bugün yan yana durmanın, birbirimize güvenmenin, mesleğimizin taşıdığı gücü kullanmanın tam zamanıdır.

Derhal çalışma koşullarımızda ve gelirlerimizde iyileştirmeye gidilecek adımlar atılmadığı takdirde ve mesleğimize yönelik saldırılara son verilmediği koşullarda 15 Aralık günü uyarmak üzere başlatacağımız G(ö)rev eylemimizi, adım adım yükselterek mücadeleye hazır olduğumuzu biliyorum. Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına, mesleğimize sahip çıktık, çıkmaya da devam ediyoruz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡